söndag 8 juli 2012

Regn idag

Nu regnar det och så har det hållit på ända sedan jag vaknade för tre timmar sedan. Och det regnar inte lite heller utan det fullkomligt vräker ner. Gatan utanför är som en sjö och tyvärr kommer nog mina rosor och pioner inte vara särskilt glada när det väl slutar. Jag som idag på förmiddagen planerat att fixa i min nya torvrabatt och få mina torvblock ordentligt på plats med duk under i kanterna. Nu står de liksom bara utställda för att kolla om det passar men jag antar att när regnet slutar är de hur tunga som helst. Eftermiddagen hade jag tänkt att ägna åt sol och bad vid Evedal med dotter och fikakorg men just nu verkar det inte som om dagen alls blir som planerad. Men, men det gäller att tänka positivt, svamparna i skogen tycker om regn mellan de varma dagarna. Sedan slipper jag ju vattna ute på några veckor och det är ju också bra. Jag har en hel del att fixa med vid datorn, bilder som ska tas om hand m.m. Sedan borde jag städa i källaren, tvätta och stryka, så jobb finns det trots regnet.

Här kommer några bilder som jag tog i förrgår på framförallt min trädgård på framsidan. Den är helt underbar nu, doftar som ett parfymeri, men förmodligen förstår regnet en del. Den sista bilden visar min rabatt på sidan vid gången till baksidan.3 kommentarer:

Camilla sa...

Ja det vräker verkligen ner! Här behöver det torka upp lite nu, men det ser ut att bli mer regn i veckan. Trist!

Så fint det är hos dig nu när alla rosorna blommar. Fint även i hostarabatten.

Ha det gott!

Alen Trädgård sa...

Ser verkligen vackert och inbjudande ut med en sådan entre:) Här skiner solen idag och det kommer lite besökare på eftermiddagen ska bli kul att tjöta lite trädgård:) Ha det gott/Monne

Blomkärringen sa...

Kan verkligen tänka mej hur gott det doftar på framsidan av alla rosor, du borde ha en stol där och bara sitta som Ferdinan (:D Ja, fast inte förän det slutat regna då förstås .. Liknande ösregn här hela förmiddagen men i em-kväll blev det ok.
Din hosta-alunrot rabatt är ju för underbar! Me Like!

Ha det fint!
Blomkärringen