söndag 29 juli 2012

Hemma igen

Nu är jag hemma i Växjö igen efter en riktig semestervecka i Karlskrona. Vi hade strålande väder hela veckan så det blev mycket sol och bad, absolut tillräckligt mycket för min hud hade inte klarat mer. Igår var jag riktigt solsvedd och varm så det är bra med lite molnigt väder idag. Det bästa är ändå att kroppen i alla fall inte längre är så där vit så man bländas.

Idag är det dags att fixa lite i trädgården. Framförallt så måste gräset klippas. Sedan måste jag nog binda upp lite växter. Jag tänker också försöka kolla om jag ska dela vissa växter och kruka in inför kommande öppen trädgård. Den 11-12 augusti är det dags för Drömrundan och Tusen trädgårdar. Då är jag med. Veckan efter blir det växtmarknad i Vislanda och jag måste se om jag har några växter till det också.

Jag har inte hunnit vara ute och fota ännu (batteriet har varit urladdat men snart ska det fotas). Jag visar några bilder på rosor i stället som jag inte visat tidigare.
Ros 'Scarborough Fair'
Ros 'The Pilgrim'
Ros 'Golden Eye'
Ros 'Great Maidens Blush'
Ros 'Apotekarrosen'
Ros 'Blush Rambler'
Ros 'Empress Josephine'
Ros 'La Ville de Bruxelles'
Ros 'Rotes Phaenomen'
Ros 'Salet'

9 kommentarer:

AnnA sa...

Hejdu!
En del av rosorna finns även hemma hos mig...
Härliga rosbilder!
Kramen!
AnnA

Anonym sa...

hmm, det finns ju rosor som till o med jag skulle kunna tänka mej... troligen så är väl inte dom härdiga hos mej då...fina bilder

Renate sa...

Skönt du hade så fint väder på din semester,borta bra ,hemma bäst.
Lite fina rosbilder är aldrig fel,en del av dem har jag andra inte.Ha en skön dag hemma i trädgården.

gunsan sa...

The Pilgrim var en riktig önskeros.Så härligt att ni fick en sådan fin vecka på semestern.Annars så har det varit lite si och så med vädret.MVH

EL sa...

Du har så mycket fina blommor/rosor! Du har säkert massor båda till "Drörundan" och växtmarknaden. "Dina" julrosor har tagit sig jättebra hemma hos mig.
Jag åker till Stockholm igen lö 11/8 så jag kanske tittar förbi dig då.
Kram från Eva Linnea

Alen Trädgård sa...

Gott när man kommer hem efter en fin och härlig semester:) Har inte solat alls i år så jag har en fin "bonnabränna" :) Ha det gott/Monne

Skaparglädje sa...

Välkommen hem igen. Om jag har tid så tittar jag in till dig under "drömrundan" då kanske jag kan hämta frön av den blå lunddockan också.
Kram!

Anonym sa...

Fin sida du har. Rosor är kul tycker jag. Tog inte Pilgrim utan Crocus Rose istället. Tror inte jag har någon av dina! Men tack för att du visar dom för böckernas bilder är allt lite väl pråliga ibland. Dina verkar mer troliga. The Pilgrim är det en klätterros?

Margareta Modén

Kerstin Alvesson sa...

Margareta, The Pilgrim är en Austinros som inte blir särskilt hög. Det är alltså inte någon klätterros.

Kerstin