måndag 11 oktober 2010

Höstfärger

Idag har jag varit ute med kameran och försökt fånga lite höstfärger. Det är vackert nu. Vi har inte haft frost ännu men det är bra nära så snart är det nog slut med denna färgsprakande tid. Jag tycker att detta med färgerna är det absolut bästa med hösten. Det enda som kan konkurrera är väl svampen i skogen. Denna vecka blir det dock ingen svampplockningen eftersom älgjakten startade idag här. Det känns lite onödigt att gå ut i skogen under den inledande älgveckan.

Fortfarande har jag en hel del som måste fixas ute i trädgården. Jag är i alla fall glad att jag fått in de sista pelargonerna och fuchsiorna i uterummet idag så nu kan frosten komma. När frosten väl kommer blir det dahliorna som ska plockas in men förhoppningsvis kan jag vänta några dagar till med det. Det finns en hel del annat som också ska göras, framförallt ska det rensas och rensas och rensas och.......7 kommentarer:

Elinore sa...

Vilka härliga höstfärger du har i din trädgård!
Oooops, jag kom precis på att jag glömde plocka in mina pelargoner ikväll som jag hade planerat .... Jag vet att dom tål nån minusgrad, men det är ju ganska onödigt att utsätta dom för det. = Lika slarvig som vanligt.
Håller med om att nu håller man sej på gården dom närmaste dagarna. Jag litar inte på någon, även om jag är klädd i knalliga färger. Det känns som om älgjägarna skjuter på allt som rör sej....
Elinore

Madame C sa...

Så vackra färger! Liksom Elinore, tog jag in de sista pelargoner igår kväll. Det var nog tur...

Madame C sa...

Härliga färger! Liksom Elinore tog jag också in mina sista pelargoner i går kväll. Det var nog tur!
Ha det gott,
Charlotta

Alen Trädgård sa...

Ja, man springer som skållade råttor in med alla växter som ska övervintras frostfritt och alla växter som man ännu inte fått planterat får nog ner i dag eller också får de också övervintra inne till nästa år. Härliga höstfärger har du i din trädgård i alla fall:) Ha det gott/Monne

gunsan sa...

Fina höstfärger.Ser att du har ett ginkoträd.Tycker bladen är så vackra på dom.Har ett själv som jag vårdar ömt.

Anette sa...

Ginkoträd såg jag i Uppsala, det var lite speciellt. Många vackra färger i din trädgård!
/Anette

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vad fint du har det i Växjö. Vi kanske ses nå´n gång där. Kram