lördag 2 oktober 2010

Höst på trappan

Idag tog jag äntligen tag i sommarblommorna som jag hade i krukor ute. På framsidan, frmaförallt på trappan, har jag haft fullt med olika fuchsior. Idag har de blivit flyttade till vintervila. Nu får jag se om jag lyckas få dem att överleva. Jag har gjort precis som jag blev tipsad av Monica Hermansson på Tjörn. Om jag inte lyckas denna vinter lär jag inte testa och försöka övervintra fuchsir hos mig igen. Tre fuchsior kommer jag dock be mina föräldrar övervintra. De gräver ner dem i en växtgrav.

Jag har också plockat in de pelargoner som jag haft utomhus. Nu är det bara de som står i uterummet kvar men de räknar jag med att de kan vara kvar en månad till innan de ska ställas på sin övervintringsplats (alltså under lampor i källaren).

Väl inne i garaget med alla sommarblommorna fick jag åka ner till torget och köpa lite växter så jag kunde skapa lite höstmys på trappen. Det blev lite ljung men även några cyclamen. Sedan var det bara att plocka fram mina ljuslyktor. Ikväll har de varit tända för första gången i höst, riktigt mysigt.

Det känns kanonbra att ha fått detta klart. Jag är så nöjd att ha fått detta gjort.


4 kommentarer:

Madame C sa...

Vilka fina tips och vad fint det blev på trappen!! Kanonsnyggt:)
Ha det gott,
Charlotta

♥ Hannele på Hisingen sa...

kul att göra lite höstfint

gunsan sa...

Så fint du fick det.Tände ljus inne igår kväll.Hade vart på stan och köpt några doftljus.Lavendel .Mysigt.

Merja sa...

Roligt att ordna med lite höst växter vid trappen och lyktorna förstås. Gjorde mitt i torsdags och tände ljus:) Ha det gott!