fredag 8 oktober 2010

Blommig fredag - Använd

Andra veckan för mig med blommig fredag och tenat var bestämt till "använd". Första känslan efter att jag läst om veckans tema var vad ska jag hitta på. Hur ska jag komma på något på detta tema.

Jag gick ut en eftermiddag med kameran i hand och kunde konstatera att det ju finns massor i trädgården som stämmer in på "använd". Alla mina trädgårdsredskap passar in på detta begrepp, framförallt skottkärran och spaden. De är väl de redskap som används mest hos mig.

En annan sak som verkligen passar in på begreppet "använd" är alla mina växtställningar. Dessa får nu representeras av en klematisställning och en rosbåge, båda väl rostiga och använda. Rosbågen är till och med så använd att man knappt kan se den....

Slutligen kan jag visa att även mitt hus passar in på "använd" för på ena väggen klättrar växterna uppåt. Det är en ros och en klematis som samsas om utrymmet.

Nästa vecka ska temat vara "vild och vacker" och jag är tillbaka med känslan. Vad ska jag hitta på? Förhoppningsvis får jag väl en aha-känsla även denna vecka men det blir det mer om nästa fredag.
8 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Fin tolkning av temat!
En skön helg önskar Eva Linnea

Lotta 8`) sa...

hihi... ja ordet "använd" är väl använt i trädgården, det är mycket ting som har använts i trädgården, och just klätterstöd är lätt att glömma bort, fast de är så viktiga! Gillar ditt klätterstöd du har till klematisen, hur charmigt som helst :)

Ha en skön helg :)

Ingmarie We sa...

Kul att se olika variationer på temat 'använd'. Du har lyckats så fint tycker jag. Ha en bra weekend.

Katarina sa...

Jag håller med Ingmarie - det är så roligt med alla dessa olika tolkningar. Trädgårdsredskapen är säkert väl använda...
Jag hoppas inte du får prestationsångest av mina teman - tanken är ju bara att vi ska ha lite kul!

Christina sa...

Roligt med teman, som kan tolkas så olika!
Fina bilder!
Ha det riktigt bra!
Christina

Madame C sa...

Jag håller med Katarina - det viktigaste är ju de fina bilderna, hur de än kopplas till temat:) Och dina är helt underbara;)
Ha det gott,
Charlotta

Kerstin Alvesson sa...

Katarina, jag har ingen prestationsångest för temat. Jag vill bara försöka komma på något för jag tycker det är skoj med teman. Det passar mig alldeles lysande. :)

TYRA sa...

Oj, så mycket använt du kom på. Tänker man efter så har man ju fruktastvärts mycket använt och nästan inget nytt...det skulle vara de nya tulpanlökarna möjligtvis. Ha det gott/ Tyra