söndag 28 mars 2010

Varför lär man sig aldrig..............

Varför lär man sig aldrig? Det är en bra fråga. Jag läser i böcker och jag lyssnar på föredrag och hör att man inte ska sätta för mycket fröer i en och samma kruka för det är alldeles för svårt när det är dags för omskolning. Detta låter absolut vettigt så det bör man ju följa. Men vad händer? Jo, när man väl står där med fröpåsen häller man ner fröerna i krukan och när man sedan hällt dit så mycket fröer som man tror är lämpligt ser man att det bara är lite kvar i påsen. Då är det väl lika bra att tömma påsen, man vet ju aldrig, fröerna kanske är svåra att få att gro. Hur många av er känner igen sig i detta? Vad blir sedan resultatet. Jo vart enda ett litet frö ska till och gro och så har man en kruka med en massa småttingar som kommer att vara nästan omöjliga att omskola. Av mina frösådder i år som står inne har det blivit alldeles bedrövligt i en kruka. Det är Primula erosa, en liten viva som jag inte känner till något svenskt namn på.


Jag vet att ju längre jag väntar med att försöka omskola dessa desto svårare kommer det dessutom att bli, suck. Kanske är detta något som jag borde ta tag i idag innan det blir så mycket rötter att de omöjligt kan fixas. De lär ju knappast kunna växa vidare heller särskilt mycket i denna krukan. Det finns ju liksom ingen plats. Tänk vilka problem man skapar sig, fast jag kan erkänna, detta är ett ganska angenämt problem och ha.

Nu när vi äntligen har vår tar jag också tillfället i akt och visar några bilder som jag tog i fredags på mina krokusar. Visst är de härliga nu.9 kommentarer:

Anette sa...

Soliga glada krokusar piggade upp mitt humör rejält. Tack för dem! (Här har snö fallit nyss)

I överkant på tredje bilden, långt till höger; vad är det som ser slignrande ut?
Nog blir det väl tätt i en del av sådderna här också. Skolar ut tussar där det är stört omöjligt att få isär.
Ha nu en alldeles underbar påskvecka!

/Anette

Kerstin Alvesson sa...

Hahahaha Anette, det som är slingrande högst upp på tredje bilden är kamerahandtaget. Att det alltid ska komma ivägen...:)

Anette sa...

Åh, puh, jag fick ett skräckscenario på näthinnan, o r m...nu kan jag koppla av

/Anette

Rosnettan sa...

Ha, precis så ser mina sådder också ut! Jag tar en sillgaffel och tar loss precis så många som går plats i ett pluggbrätte (redan det för många), men äntligen har jag lärt mig kasta det som blir över, men ont gör det! Längtar efter att snön ska tina så mycket att krokusarna kan börja kika fram!

Elinore sa...

Vilken tur att det inte bara är i mina frökrukor det ser ut på det viset! Visserligen kan man få ut många plantor, men oftast tröttnar man på att försöka skola ut alla och slänger en hel del.
Jag har inga krokusar som blommar ännu, och jag inser att dom måste vara rejält felplacerade.
Fina soliga bilder.
Elinore

Christina sa...

Tänk att det ska vara så svårt att så glest! Var ska man få plats med hundratals av varje sort?
Härliga krokusar du visar!
Ha en riktigt skön påskvecka!
Christina

Berit sa...

ja inte är du ensam med dom täta sådderna inte...ÅÅÅ vilka fina krokusar..
Ha det gott /Berit

Madame C sa...

Jojomensan, här är en till som är med i den klubben! Härliga bilder på vårblommor - inspirerande.
Ha det gott, Charlotta
http://cesarstradgard.blogspot.com

Donna Corleone sa...

Jag är imponerad att du fick fram plantor som du frösådde. Jag sådde säkert 30 krukor som inte kom upp alls, såjorden blev hård som cement trots plantjord i botten. Undrar vad jag gjorde för fel! Rölunda såjord ska ju vara bra.