lördag 20 mars 2010

Första omskolningen

Idag är det vårdagjämning och jag har just gjort min första omskolning. Först ut i år blev Dianthus cruentus, blodnejlika, som jag sådde för femton dagar sedan och så kom de upp för tio dagar sedan. Vad roligt det är att äntligen få komma igång. Visserligen har jag de flesta frösådderna ute och där lär det ju dröja ett tag till innan de kommer igång men jag har också sexton inne under lampor. Det är där jag har en del sådana som gror utan kyla. Av dessa som alla såddes för femton dagar sedan har redan elva kommit upp så snart kan det bli omskolning igen. Det är så skoj att ha några att hålla på med nu innan det funkar att sätta fart i trädgården. Nu hoppas jag på att snön snart ska försvinna och det kan finnas förhoppning om det. Har vi tur så fortsätter detta mildväder och kylan håller sig borta.

Bilderna visar dagens omskolning.3 kommentarer:

gunsan sa...

Jag har också skolat om småplantor idag.Bergvallmon var lagom stor nu.Sen blev det några tomatplantor som fick egen kruka.Jag håller med dej om att det här är ett trevligt pyssel att hålla på med.Ha en trevlig helg.

Anette sa...

Idag var det en ren utedag här. Imorgon väntas en dm nysnö, då blir det omskolningar.
Trevlig lördagskväll!
/Anette

Camilla sa...

Härligt! Men var ska man få plats med alla?? Jag är lika glad för allt som gror men men..snart ska man hinna vara ute och då hinner man ju inte så mycket så det är bäst att passa på.