måndag 22 mars 2010

Årets första växtinköp

Igår var jag och lyssnade på Eric Wahlsteen som pratade om Fritillariasläktet. Det var en mycket givande och framförallt lärorik föreläsning. Jag förstår nu varför vissa Fritillaria som jag planterat inte klarat sig. De hade behövt en betydligt torrare växtplats än där jag planterat dem. Nu vet jag för framtiden att de flesta måste jag trots allt plantera i stenparti (särskilt lökhus har jag inte).

Eric hade dessutom med sig en del plantor till försäljning. Det var många udda spännande sorter och tyvärr var jag inte först vid inköpsbordet men jag lyckades ändå få tag på nio olika nya spännande växter. Jag är så otroligt nöjd med mina inköp (även om jag inte hunnit att googla på dem ännu). Det är så roligt att äntligen få börja handla in och hålla på med växter igen.


Här på bilden ser ni mina inköp. Det är
- Fritillaria stenanthera, rosaviolett blomma
- Hepatica acutiloba, blek blåsippa
- Erythronium sibiricum var. altaicum, en slags hundtandslilja med vita blommor
- Primula strica, rosa
- Fritillaria davisii, purpurbrun blomma
- Paeonia japonica, vit ca 50 cm hög pion
- Fritillaria graeca, blomma i purpur/grön
- Corydalis decipiens, purpurrosa blommor
- Fritillaria bucharica, elfenbensvit

Visst låter det spännande. Det var till och med en av mina inköp som redan blommade, nämligen Fritillaria stenanthera. Visst är den söt. Förhoppningsvis kommer den att överleva i mitt stenparti.


Det går att handla av Eric på nätet. Hans försäljning bedriver han från Alnarp och går att finna på följande adress, www.borealisplant.se.

5 kommentarer:

Camilla sa...

Riktiga läckerbitar du fick tag i...jag hade ju beställt några sen tidigare och fick med några till. Hur kul som helst, nu e man på gång : )

Berit sa...

oj vilka läckerbitar du har köpt...förstr din glädje och vilken skönhet som blommar...
ha det gott /Berit

Christina sa...

Roligt att du fick tag i så många fina växter! Visst är det härligt, när våren kommer och man kan köpa nya växter, som man oftast inte vet var man ska plantera (inte jag i alla fall)!
Ha en bra dag!
Christina

Tigris Predikantan sa...

Vad roligt det låter ... och ja, den var riktigt fin!
:)

gunsan sa...

Så många spännande plantor du fick med dej hem.Den som blommade redan är så söt.Nu har du mycket roligt att vänta på