söndag 14 mars 2010

Myskrosor

Snön smälter varje dag och det finns verkligen hopp om vår. Kan inte låta bli att visa några av mina rosor igen.

Myskrosor (alltså Moschata-gruppen) är rosor som tillhör de moderna rosorna. Det är fråga om rosor som normalt blommar kontinuerligt och doftar. Det är en grupp med otroligt blomrika rosor. Jag visar idag tre olika rosor så kan det bli några fler myskrosor imorgon. Jag har fyra ytterligare som jag kan visa bild på.

Den första rosen är 'Ghislaine de Feligonde', en ros som blommar i skiftande färger från vit till gul i olika nyanser. Lars-Åke Gustavsson kallar färgerna koppargul och aprikosgul och det kanske kan stämma. Rosen blir runt 1,5 meter hög och är som jag ser det en lättskött ros.Detta är 'Menja', en ros som har små enkla ljusrosa blommor i stora klasar. Den blir runt 1,5 meter hög och är helt klart värd en liten plats i trädgården.

Även 'Mozart' är en ros med små enkla blommor i stora klasar. Denna ros har dock en färg som är mycket mer rosa och varje blomma har en vit mitt. Det är en ros som jag tycker mycket om eftersom blommorna är så i ögonfallande trots att de är små men de är ju som regel så många och så blommar denna ros mycket och länge. Även den blir runt 1,5 meter hög.

5 kommentarer:

Elinore sa...

Som vanligt Kerstin, så får jag ett förskräckligt habegär när du visar dina rosor. Hur ska detta sluta??

Christina sa...

Underbara rosor! Jag kommer nog att fastna i rosträsket om du visar så många fina.
/Christina

Kerstin Alvesson sa...

Ni är båda välkomna ner i rosträsket, härnere är det rätt trevligt.

Moa sa...

underbara rosor.. har den första som jag alldrig lär mig stava.. gislaine nånting.. *ler..* men lärt mig att älska den har jag gjort. Tycker den har lite anstrykning av rosa också i det gula.. ha det gott..Moa

Camilla sa...

Menja är så fiiiin. Men jag ska ju inte ha mer rosor! ; )