tisdag 23 mars 2010

Vår, vår, underbara vår

Nu är det äntligen vår. Snön håller på och smälter bort och på flera platser (framförallt nära huset) är det nu helt barmark. Tack vare detta fina vårregn som vi haft en del under de senaste dagarna smälter det undan snabbt. Som tur är har det inte blivit för mycket vatten utan det har hunnit rinna undan efterhand. Igår när jag kom hem från jobbet tog jag min första runda runt huset för året med min kamera och gissa om jag blev positivt överraskad. Det fanns vintergäck, snödroppar (både vanliga enkla och den fyllda 'Flore plena') och två olika sorters krokusar som blommade. Dessutom är julrosorna på god väg. För bara några dagar sedan var de helt täckta med snö men nu syns knopparna klart och tydligt.

Alla dessa blommort har gett mig en otrolig lust att hålla på med min trädgård. Nu till och med tror jag att i påsk är det dags att starta på allvar ute i trädgården med vårarbetet.

Nedan föjer några bilder på dessa ljuvliga skatter som jag kunde fotografera igår.6 kommentarer:

Anette sa...

Barmark, vilket vackert ord. Det är långt kvar till det här. Fint att få en en glimt om vad som komma skall!
/Anette

Monaxe sa...

Underbara bilder Kerstin. Våren har kommit längre hos dig än hos mig. Vi har ganska mycket snö kvar, men regnet tar ju med sig en del varje gång. Fast dessvärre så har det bildats vattensamlingar både här och där. Dikena är översvämmade och det är många häromkring som fått vatten i källarna...
Men vad skönt det är att vintern börjar att tappa sitt grepp nu! Underbart!//Monica

Christina sa...

Vilka vackra bilder! Står dessa växter vid en vägg (kanske i söder) eller? Här har jag ingenting liknande! Men snön drar sig tillbaka mer och mer, så det finns hopp ändå.
Ha en bra kväll!
Christina

Kerstin Alvesson sa...

Christina, vissa står vid södervägg men snödropparna står på baksidan av huset i västerläge.

ingerr sa...

Underbara vårbilder!
Vi har lite snödroppar o några vintergäck men fortfarande ligger snön över nästan hela trädgården. Dock är sydvästsluttningen av kullen bar sedan flera dagar. har därför konstaterat att det är där som jag i fortsättningen skall plantera dom tidigaste vårblommorna.

gunsan sa...

Vilka härliga vårbilder.Man blir glad av sånt.Här har regn och sol gått hårt åt snötäcket ,men ännu är det mycket kvar.Men fläckvis har det börjat dyka upp lite växter.