fredag 5 mars 2010

Pelargonerna nedklippta

Äntligen har jag blivit klar med att klippa ner mina pelargoner. Visserligen är det inte så många men det är ändå ett projekt som jag nu hållit på med en månad. Jag antar att det tagit lite extra lång tid i år eftersom jag blev sjuk en sväng men nu är jag helt klart bättre igen. På måndag ska jag också tillbaka till jobbet, ska bli kul faktsikt, inte så roligt att ligga hemma länge.


Så här ser det ut nu. Detta är mina gamla pellisar som blivit nerklippta. Eftersom jag hållit på med detta under så lång tid har de första även hunnit att skjuta rejält så visst kommer jag att ha uterummet fullt med pelargoner i år igen.

Självklart kan man undra vad jag gjort med allt som blivit över när jag klippt. Jo resterna efter klippningen står nu under lysrör och förhoppningsvis kommer de att gro. Alla mina sticklingar kommer jag inte lyckas med men förhoppningsvis blir det en del. Det kommer att bli en hel del presenter men kanske också några som kommer att säljas.


Visserligen har jag några pellisar stående i garaget och de har jag inte tagit hand om ännu. Det var de som inte fick plats under lysrör i tvättstugan. Jag var ute i garaget och kollade på dem igår och kunde konstatera att de flesta lever trots den trista ljustillgången. De fick också igår vara med om vinterns första vattning. Avvaktar några veckor med dessa så får vi se om jag inte kan klippa ner dem i slutet av månaden och sedan låta de stå i växthuset och få fart. Ännu kan jag inte ens ta mig fram till växthuset på grund av all snö men tids nog kommer också det att gå.

4 kommentarer:

Christina sa...

Jag har också klippt ner en del pelargoner och satt sticklingar, men jag har en hel del kvar i den uppvärmda delen av växthuset. Det blir trångt inne, nu när sådderna börjar gro, för att inte tala om när de skolats om, men då hoppas jag att man kan nyttja hela växthuset.
Ha en trevlig helg!
/Christina

Renate sa...

Så många pelargoner du har.De som finns kvar av mina har jag i vardagsrummet.Jag har tagit sticklingar av en del.Det var ovanligt många som gått hädan denna vinter,en det frös i snickarboden och några förtorkade i pannrummet.Jag tror de jag har kvar räcker att ha i uterummet.Jag har aldrig pelargoner utomhus.Har suttit i värmen i uterummet i eftermiddag.
Renate

Elinore sa...

Det ser jättefint ut Kerstin. Jag har inte kommit mej för att ta tag i pelargonerna ännu, men så snart jag hinner ska jag klippa ner och sen fylla fönsterna här. Tänk om jag hade så fina utrymmen som du. Jag har endast ett lysrör och det är klart att jag borde använda det till pellisarna, jag brukar bara ha det till frösådderna (ettåringarna) annars. Men jag har inget på G av sådant ännu.
Det blir säkert ett fint uterum hos dig med alla de pelargonerna.
Ha en bra fredagskväll.
Elinore

Hjärtat Mitt sa...

Ytterligare en sak som måste göras och som jag hade förträngt.
Tur att du påminner.
Du har en del att fixa med, och många nya blir det.
Ha en underbar helg!
Kram Mari