söndag 28 augusti 2011

Blött, blött, blött

Nu är augusti snart slut och ena minten har vi sol och nästa så regnar det igen. Men så är det väl så här års. Det är inte mycket tid man har att fixa i trädården nu när vardagen är tilbaka. Jobb och skolan är som vanligt igen. Dotterns träningar är det skjutsningar till och sedan har vi allt annat som måste fixas. Det är svårt att få tid i trädgården och när jag väl har tid så regnar det eller är kanonblött. Jag hoppas att det sa bli lite torrt igen så jag kan plocka mer fröer. Så som det är ute nu så är inte fröplockning skoj.

Idag fick jag i alla fall gräset klippt och det är jag nöjd med. Det var inte roligt eftersom gräset var på tok för långt och vått. Jag kände dock att jag inte kunde vänta trots att det var blött eftersom metereologerna har sagt att det ska blir regn de närmaste dagarna och sedan ska jag en tur till Stockholm så jag hade inget val idag.

Här kommer några bilder på olika perenner i min trädgård nu.

Aconitum sp., stormahtt
 Gentiana asclepiadea
 Gentiana asclepiadea
Hibiscus syr. 'Marina'
 Iris ensata
 Hypericum calycinum, prakthyperikum


5 kommentarer:

Berit sa...

ja det är jobbigt då det bara regnar och regnar att hinna få gräsmattan klippt.
Ha det gott!!

Dagliljan sa...

Gott att du hann klippa. Jättefina gentianor också, saknar dem sen Sigtunaträdgården. Ha det bra i Stockholm!

Alen Trädgård sa...

Det var kul att träffas i helgen även om det var en kort stund:) Det är inte lätt att fixa till lite mellan skurarna:) Tur att du hann klippa gräset. Ha det gott/Monne

Lena/isis sa...

När vardagen kommer tillbaks så det ont om tid till trädgården . Även fast man så gärna vill så finns inte tiden och även orken .

Vilken mysig gul blomma med de långa " spröten "

Kram

Christina sa...

Visst blir man trött på allt regnande! Men du har ändå många fina blommor i din trädgård!
Ha det gott!
Kram
Christina