fredag 19 augusti 2011

Kanske framtidens dagliljor

Idag är det en sådan där trist dag ute. Det har regnat hel dagen och samtidigt blåser det, riktigt höstigt. Det känns bra att vara inomhus. Perfekt och hålla på med bloggen. Dottern begav sig ut trots vädret. Hon skulle gå runt en sväng och försöka sälja jultidningar. Hur många är vi inte som kommer ihåg när man gjorde det. Jag kan inte riktigt fatta att jag nu har en så stor tjej att det är hennes tur och försöka sälja jultidningar.

För några veckor sedan var jag ju hos Anette på Boäng, daylily-potager, på hennes träff grill och gräv. Då visade Anette sina dagliljor som hon har sparat och som hon kanske kommer att registrera i framtiden. De måste dock visa otroliga egenskaper för att de ska godkännas av Anette. Jag passade på och fota en del. Första bilden visar hennes fält med underbara dagliljor. Resterande bilder är olika dagliljor och vem vet kanske någon av dessa är en sådan som Anette kommer att godkänna och därmed registrera. I så fall skulle någon av dessa kunna vara framtidens daglilja. :)


4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Otroligt så många olika nyanser det finns på dagliljor. Jag är lite rädd för att ha dem i trädgården, jag tycker de sprider sig så, men jag kanske ska ändra uppfattning.
Hoppas dottern får sälja några jultidningar.
//Anne-lie

Alen Trädgård sa...

Helt underbara bilder, man blir alldeles hagalen när man ser alla hennes snyggingar:)) Ha det gott/Monne

Mias Trädgård sa...

Vilka ljuvliga bilder - tack - det var länge sedan jag var hos Anette! Ha en skön helg! Skickar stickling på söndag, så den inte ligger på posten i onödan! :) Mia

Dagliljan sa...

Vilka fina ex du hittade med kameran! Att jag missat dessa? Jag måste ha glömt att lägga upp dig på min blogglista? Skäms på mig.