lördag 3 september 2011

Hösten är här

Nu är det september månad och det innebär att hösten är här. Visserligen skiner solen ute idag och det är hyfsat varmt men det spelar ingen roll. Det känns ändå som om hösten är här. Jag har just suttit och rensat trattkantareller och dessa kallas ju också för höstkantareller.

I trädgården är det fortfarande mycket i blom. Det som är jobbigast just nu är dock gräset som växer fort som bara den. Eftersom gräsklippning när en av de tristaste sysslorna i trädgården så tycker jag att gräset växer så fort är fruktansvärt onödigt.Jag borde kanske klippa idag men jag har ingen lust. Vi får väl se om den kommer innan dagen är slut.

Hur som helst är jag nöjd med míg själv eftersom jag tillbringade förmiddagen med att plantera en del växter som stod i min planteringskö. Nu har jag gjort ett par listor med de som står kvar så jag kan fundera på var de ska planteras. Det skulle kännas bra om jag hann få ner en del till innan det är för sent men först måste jag då fundera på var de ska planteras.

Jag funderar också på om jag ska åka ner till höstväxtmarknaden på Alnarp imorgon. Det är skånekretsen inom STA som arrangerar och den startar kl. 11.00. Jag har aldrig varit nere på någon växtmarknad på Alnarp och någon gång ska ju vara den första. Visst vet jag att vårväxtmarknaderna är större men det är ju alltid skoj med en utflykt.

Här kommer några bilder på olika Clematis som jag inte visat tidigare denna säsong.

'Ville de Lyon'
 'Ekstra'
 'Avant-Garde'
 'Rouguchi'
 'Alba Luxurians'
 'Alba Luxurians'

10 kommentarer:

Lena/isis sa...

Vilka vackra klematis. Växtmarknader finns inte nånstans runt om här där jag bor. synd...det verkar kul. Men nu i helgen har vi Oxhälja marknaden här i Filipstad .Synd att det inte finns mer av växter än det gör :-((

Kram

Mias Trädgård sa...

Såå fina bilder! Tack! Rouguchi är ju bara så himla fin! Jag har inte fått iväg någon pellis till dig än, (för de såg för skruttiga ut och hade börjat få tendens till gråmögel och jag vill ju inte skicka med några sjukdomar!), när det regnat så mycket, men nu har de piggat på sig och är fina igen, så jag skickar paket till veckan! ha en fin helg! :) Mia

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilka fina klematis du har. Alba Luxurians har jag på min önskelista, så snygg. Hoppas du har samlat dig för att klippa gräset nu, du får tänka att det är som att gå ut en promenad:)).
Maria

gunsan sa...

Så fina fina klematis du har i trädgården.Rouguchi var ju toppen.Ha en trevlig helg

Helens trädgård sa...

Vilka vackra Klematisar du har, gillade alla.
Klart du ska fara till Alnarp på växtmarknanden, det finns kanske någon spännande växt där som du 'behöver' :=)
Önskar dig en trevlig helg!

Alen Trädgård sa...

Haha Kerstin åker du på växtmarknad så får du ännu mer växter att plantera;)) Underbara ljuvliga klematisar du har, själv har jag beställt 3 nya från Tyskland:) Ha det gott/Monne

Renate sa...

Så många fina klematis du har,och så frodiga de är.Växtmarknad är alltid skoj,men utan bil blir det inte så många för min del.

Berit sa...

Helt klart du måste dit, det KAN ju finnas nått du inte visste om att du behövde:)Sygga clematisar har du!!
Ha det gott!!

Skaparglädje sa...

Klematisen "rouguchi" är jag avundsjuk på, den är så fin.

Lena/isis sa...

Hejsan.

Jag har en liten sak till dig på min blogg just nu.

Kram