onsdag 17 augusti 2011

Är hösten här?

Det blåser ute och är ruggigt. När det inte blåser regnar det och blir ännu ruggigare. Men kalendern visar bara mitten av augusti och då ska det ju fortfarande vara sommar. Semestern är slut och dottern tränar konståkning varje dag så jag tillbringar en del tid i ishallen och där är det ju ännu kallare. Nästa vecka börjar skolan igen men mitt minne av skolstarterna är att första veckorna var det fortfarande sommar men så verkar det inte vara i år.

I trädgården är det fortfarande en hel del kvar att göra. Jag har en del krukor stående som ska komma ner i jorden och det bör ske så snart som möjligt. Jag måste fixa till en kallbänk så jag kan sätta ner mina frösådda dagliljor, de växer inte bra i krukor. Ogräset växer över allt och jag måste försöka ta tag i detta en vända till. Oavsett allt som måste göras så blommar det som aldrig förr i min trädgård nu. Mina klematis är så otroligt blomvilliga och kraftiga i år, helt underbara.

Mina bilder idag är på olika buskar och träd som jag har planterade i min trädgård.

Acer negundo 'Flamingo'
 Acer negundo 'Kelly's Gold'
 Catalpa bignonioides
 Acer palmatum 'Atropurpureum'
 Cotinus coggygria 'Golden Spirit'
 Ginkgo biloba
 Salix babylonica 'Tortuosa'
 Sambucus nigra 'Black Beauty'
 Sambucus racemosa 'Plumosa Aurea'

4 kommentarer:

Anne-Lie Wahlqvist sa...

Du hade så många fina buskar och träd i din trädgård, och så mycket ogräs såg jag inte.
Kram!

Alen Trädgård sa...

Många fina träd har du, en del av dem hart vi också;) Här är ett väldigt konstigt väder just nu som du skriver, varken sommar eller höst utan något konstigt mitt emellan och så infernaliskt blött överallt. Ha det gott/Monne

♥ E L ♥ sa...

Flamingon var läcker! Ibland undrar jag när jag läser din blogg hur du får plats med allt du har. Måste komma och titta! Vi hörs när jag kommer till Småland nästa gång (slutet augusti).
Kram från Eva Linnea

Helens trädgård sa...

Du har gott om fina buskar och spännande träd i din trädgård.
Även hos mig är det kallt, regnigt och allmänt ruggigt.
Planteringskön är lång och nu vill jag ha lite bättre väder så man kan vara ute och plantera klart innan det blir för sent.
Önskar dig en härlig dag!