tisdag 23 augusti 2011

Allt som vanligt igen

Nu är allt som vanligt igen. Dottern har börjat skolan och de vanliga  rutinerna har satt igång. Det känns faktiskt helt okej. Vissa dagar känns det fortfarande som sommar men nästa dag kan vara höslik och ruggig. Jag tycker nog att de ruggiga dagarna blir fler och fler och sommardagarna mer sporadiska. Det är alltså inte bara skolstarten som gör att det känns som tidig höst utan vädret är också höstligt. I skogen finns trattkantareller och även de tyder ju på höst. Det är väl bara att inse vad som är på gång.

I trädgården växer det så det knakar. Det är framförallt gräset som verkligen har satt fart. Det är väl det som jag önskar skulle stanna i växten för det är så otroligt tråkigt och klippa gräset tycker jag. Idag var det gräsklippning som stod på min agenda. Gräset var grönt, tjockt och drygt en decimeter långt. Att det sedan var fuktigt hjälpte ju inte. Jag trodde inte det skulle vara så fuktigt med tanke på att det verkligen varit toppenväder idag men det hjälpte inte, förmodligen på grund av att gräset var så långt. Hur som helst nu är det klippt och nu kan jag slippa det jobbet under en vecka men sedan är det dags igen. Och tur är det att det är klippt idag för imorgon kommer det regn igen.

I trädgården blommar fortfarande en hel del rosor och här kommer bild på några som jag tror att jag inte visat innan i sommar.

Ros 'Crocus Rose'
 Ros 'Cornelia'
 Ros 'Blush Noisette'
 Ros 'Henry Hudson'
 Ros 'James Galway'
 Ros 'Smarty'
 Ros 'Tommelise'

3 kommentarer:

Maria i Göteborg sa...

Så många rosor som blommar hos dig! Jättefina bilder. Vi har haft sommarväder några dagar här, men i morgon kommer regnet igen...
Maria

Lena/isis sa...

Det är skönt på sitt sätt när barnen börjar skolan och allt blir som "vanligt" igen .

Vackra rosor.

Kram

♥ E L ♥ sa...

Jag tar gräsklippningen som en träningsrunda. Då känns det genast lite bättre. Nästa vecka är jag i Nöbbele. Jag hör av mig.
Kram Eva Linnea