söndag 15 maj 2011

Växtmarknad i Vislanda

Igår var det dags för vårens växtmarknad i Vislanda. Som vanligt hade vi tur med vädret. Solen sken en stor del av tiden, lagom varmt och inget regn. Vi kunde även denna gång genomföra marknaden utomhus vilket är bra. Stämningen var bra och det kändes gemytligt.

Innan försäljningen började vid klockan två (14.00) så fick vi som var säljare gå runt och handla. Jag hittade flera roliga växter som jag idag har planterat. Jag köpte en Polygonatum stratum (variegerad rams), Cyprepedium reginae (drottningsko), Convallaria majalis striata (variegerad liljekonvalj), Trillium erectum alba (ett treblad i vitt med  mörk mitt), Trillium nivale (snötreblad), Trillium ovatum f. hibbersonii (litet mysktreblad), Hosta 'Blue Belle', Hosta 'Herifu', Phyllodoce aleutica (gul lappljung), Primula muscaroides och en gul Primula sp.

Övriga kunder, alltså de som inte var säljare, fick bara gå runt och titta innan klockan två. Jag tog några bilder innan det var dags för den verkliga försäljningen. Kunderna gick då runt och kikade så när klockan väl slog två så visste de precis vad de ville ha. :)Dottern var med och var min medhjälpare men innan klockan två tog hon chansen och satt och vilade en stund.
 

6 kommentarer:

Christina sa...

Det grämer mig verkligen att jag inte hade tid att åka dit! Fast det är klart. jag har ju redan en hel del i planteringskön. Jag var inne på STASS hemsida och kollade programmet framåt och tyvärr kan jag inte komma på nästa växtmarknad heller, då är jag i England.
Roligt att det blev så lyckat!
Ha det gott!
Kram
Christina

gunsan sa...

Så kul med växtmarknad.Vore skoj om det vore något sånt i närheten.Har varit en gång för många år sedan.Gunsan

Alen Trädgård sa...

Växtmarknader är underbara, men det är nog bara vi "nördar" som kan förstå det:)) Ser ut som om du fick tag i några godbitar:) Ha det gott/Monne

Madame C sa...

Oj, det var en imponerande mängd växter du hade till salu! Så roligt det låter. Måste försöka gå på växtmarknad någon gång:)

Det ska bli så, så roligt att träffas i sommar. Du är mer än välkommen hit:)

Kram!

Glädjekällan sa...

Vilka spännande växter du fick med dig hem :-)
Var också på växtmarknad i lördags och inte kom jag hem tomhänt jag heller.
Nu blir det en växtmarknad varje lördag fram mitten av juni. Roligt är det.
Ha det gott
Birgitta

Elinore sa...

Lika kul som vanligt!! Även om jag inte tänkt att köpa så mycket (tror du på det ???) så hade jag fyra fulla plantkassar med mej hem.
Även jag hittade T. nivale som jag varit intresserad av efter att Ove visat den på STAs forum. Cypripedium reginae köpte jag av Gerben i Ronneby förra året, ska bli intressant och se hur den blir, den börjar visa sej med tre skott ur marken iallafall.
Ha det gott // Elinore