måndag 2 maj 2011

Regn

Igår var det äntligen dags för dagen när metereologerna meddelat att vi kunde få regn. Jag hoppades hela dagen och kollade in de mörka molnen runt omkring. Plötsligt kom det regn ..... men det varade inte länge men de mörka molnen fanns kvar så jag hoppades vidare. Och det gjorde jag rätt i för plötsligt satte det igång och regndae igen..... även denna gång slutade det snabbt. Sedan kom det inte mer. :(

Framåt kvällen tog jag och kollade regnmätaren för att se hur mycket det trots allt blev. Kan ni tänka er... hela 1 mm. Det är verkligen inte mycket att hurra för när rabatterna är snustorra. Nu har dock metereologerna igen sagt att det finns chans till regn idag. Jag får väl försöka göra vad jag kan för att detta ska ske. Kanske att be om det inte räcker så vem vet i eftermiddag kanske det är jag som dansar en regndans i trädgården. :)

Här kommer några bilder som jag tog igår.

Rhododendron forrestii 'Aksel Olsen'
 Arabis caucasica 'Pixie Cream'
 Corydalis buschii
 Lewisia tweedyi
 Primula 'Violet Victorians'

6 kommentarer:

LindaLunda sa...

Här akutvattnas tom. gammla rabatter nu!!!!
Fast kommer det regn lär det väl fortsätta regna hela sommaren.....

Alen Trädgård sa...

Säger som Linda, är lite nervös för att önska regn de gånger man gjort det har det regnat oavbrutet i veckor:( (viskar en liiten bön om regn, fast säg det inte:))

Berit sa...

här uppe är det också snustorrt i rabatterna och man skulle vilja ha en natts stilla regn i rabatterna.
Ha en underbar dag!!

gunsan sa...

Vi fick hela 3mm regn i förrgår.Inte mycket att hurra för.Men tror inte det är så torrt ännu i rabatterna.Men attan så kallt.I dag blåser det en iskall nordlig vind och bara 4 plusgrader.ha en forsatt bra vecka.

Christina sa...

Visst behövs det regn, stilla vårregn på nätterna helst! Men det blir inte alltid som man tänkt, så vi har vattnat en del.
Vilka fina bilder du visar! Underbara blommor!
Ha det riktigt gott!
Christina

Helens trädgård sa...

Hej Kerstin!
Härligt värmande bilder!
Här i Piteå är det kallt, blåsigt och tidvis har det varit snöblandat regn under dagen.
Har faktiskt börjat vattna en del träd i trädgården, det är tjäle och bladen har börjat spricka ut. Nog behövs det lite regn nu, för man önska vill jag ha det nattetid ;=)
Ha en fin vecka!