torsdag 5 maj 2011

Lägesrapport

Idag ska det bli kyligt ute igen. Visserligen är det inte frost så jag behöver skrapa bilrutan men när jag var ute och öppnade växthusdörren var det lite frost på vissa ställen så kallt är det verkligen. Men det är vackert eftersom solen skiner från en blå himmel. När solstrålarna kommer mot körbärsträdet som är i blom är det helt underbart vackert.

Idag är det ännu en dag då metereologerna sagt att det ska bli regn hos oss..... men jag har svårt att tro på detta. Varje dag talas det om regn men vi får inget. Den första maj kom det 1 mm men sedan har regnet lyst med sin frånvaro. Jag skulle verkligen önska lite regn idag eftersom imorgon ska det varma vädret komma tillbaka. Då verkar detta med regn långt borta. Om det inte blir regn idag lär jag behöva vattna mycket i trädgården i helgen.

Det lite kallare vädret har lett till att det stannat upp i trädgården och det är bra. Jag vill hinna njuta innan växterna blommat över. Även om det inte är så mycket nytt som blommar varje dag så har jag några bilder att visa idag.

Lamprocapnos spectabilis, löjtnantshjärta, detta är verkligen en riktig momorsblomma tycker jag. När jag var liten var detta en av de vackraste blommor jag visste.Tänk er själva hjärtan som hänger på tråd, vad kan vara vackrare för en liten tjej. Det är väl därför jag bestämde mig för att skaffa denna blomma direkt när jag flyttade hit. Det må vara en vanlig växt men för mig är den minnen.
 Primula vulgaris 'Dawn Ansell', jordviva, en söt vit fylld liten viva.
Rhododendron campylogynum hybrid 'Cambridge', denna köpte jag för tre år sedan och nu i år fick jag äntligen se den blomma för första gången.
Paeonia mlokosewitschii, svavelpion, den är nu i knopp och med lite värme så kommer den att slå ut. När det är knopp på detta sätt vet jag att jag snart har en ljuvlig gul blomma och knoppar inger verkligen hopp tycker jag.

5 kommentarer:

LindaLunda sa...

Suck... ja... vissa växter måste man bara ha!
Även om de är ska. vanliga.... Man känner det i hjärtat att de måste finnas.

♥ E L ♥ sa...

Här i Stockholm regnar det i dag och är ca 4 plus. Håller med dig att det är skönt att det stannar upp. Man har svårt att hänga med och njuta .... också. Pga kylan har jag inga förhoppningar om att det som jag satte ner i jorden i Nöbbele 1 maj kommer att klara sig, men man vet ju aldrig. Ibland blir jag förvånad över växternas överlevnadsförmåga.
Kram från Eva Linnea

Alen Trädgård sa...

Ja, regn skulle behövas här med, hoppas att värmen kommer som utlovat i alla fall:) Löjtnantshjärtat har en speciell plats även i mitt hjärta. Ha det gott/Monne

Gunilla sa...

Minus 6 grader inatt som var så jag hoppas att växterna håller sig i jorden.
Vilken otrolig skillnad på min och din svavelpion . Den jag har har nyligen tittat upp ur jorden men jag är så glad för att den har kommit upp för jag köpte den i fjol.
primulan Dawn Ansell har jag ochså likadant där bara knoppar.

Hoppas att värmen kommer snart för jag fryser.:0)

Ha det gott
Gunilla

Laila sa...

Aj aj fick ni inget regn? Här kom äntligen rejält med nederbörd både som regn och snö men kallt är det ju också. Aldrig blir man riktigt nöjd...
Mina löjtnantshjärtan har dött ut, blir lite avis när jag ser dina fina! Längtar efter att rhododendron och magnolior ska börja blomma men det lär nog dröja...
Ha det gott!/Laila