tisdag 3 maj 2011

Kallt, kallt, kallt

Ja så känns det verkligen nu, kallt. Jag får inte någon lust att efter jobbet gå ut och fixa i trädgården. I stället hittar jag på alla möjliga saker som måste göras inne bara för att få slippa känna att jag borde gå ut och rensa eller fixa något annat som borde göras.

Igår var jag posten och hämtade ett paket från Rosenposten. I vintras beställde jag några rosor som ska ersätta ett par sorter som dött efter den stränga vintern förra året. Det var bland annat mina rosor vid min rosportal och det såg hur trist ut som helst förra året när denna var tom. Hur som helst när jag igår hämtade rosorna kom jag ihåg att jag hade bestältl ett par extra så det var riktigt spännande att öppna paketet. När jag öppnade insåg jag att där låg åtta nya rosor. Tre döda ska jag ersätta men de andra fem måste jag fundera på var de ska planteras. Jag undrar hur jag tänkte i januari när jag satt och beställde. Av dessa åtta är fem klätterrrosor så det är inga småttingar som ska flytta in i min trädgård. Jag tror jag vet var fyra av de åtta ska stå. De andra lär jag nog behöva fundera över ett tag. Kanske det dyker upp en bra idé på en ny växtplats med tiden. :)

Igår tog jag också och gick en runda med kameran och här kommer några bilder.

Den första bilden visar min frösådda Clematis som har blivit riktigt snygg tycker jag. Den är jag riktigt nöjd med. :)
 Fritillaria hermonis amona
 Trillium grandiflorum, stort treblad
 Trillium catesbaei, rodnande treblad (fast rodnaden kommer längre fram på säsongen)
Sist men inte minst en bild på en av mina Arisaema (kobrakalla) som är på väg upp. Visst ser den helt grotesk ut, så kraftig kommer den upp ur jorden.

4 kommentarer:

gunsan sa...

Hur är det med Treblad vill de stå i typ rododendronjord?Gillar din Clematis.Ha det gott.

Kerstin Alvesson sa...

Gunsan, treblad har jag i samma jord som Rhododendron, alltså lite surjord. // Kerstin

Alen Trädgård sa...

Läckra bilder Kerstin, säger som gunsan- gillar clematisen:)) Ha det gott/Monne

Berit sa...

åå den Fritillaria hermonis amona var superfin!!vi har också kallt, förstår inte vem som tog värmen.
Ha en underbar dag!!