söndag 29 maj 2011

Mors dag

Grattis till alla mammor. Jag hoppas att ni haft en riktigt bra dag.

Själv är jag helnöjd med min. Dottern och jag har umgåtts hemma i stort sett hela dagen (utan att bli osams). Jag har fått chansen att komma igång med rensningen ordentligt ute. Dottern har visserligen inte hjälpt till men hon har suttit på en filt bredvid och underhållit mig. Det har varit en riktigt trevlig dag och jag känner mig hur nöjd som helst efter att ha hunnit med och rensat flera rabatter. Det känns mycket bra i kroppen nu efter en dusch. Min egen mor har jag inte varit hos idag. Henne träffade jag förra helgen och då fick hon en blomma.

I rabatterna blommar det lite överallt nu. Hela tiden är det nya blommor som sätter igång. Fast jag undrar hur det kommer att bli längre fram på säsongen eftersom allt är så tidigt i år. Till och med rosorna har jag satt fart trots att det bara är maj ännu, alltså flera veckor för tidigt.

Här kommer några bilder från min trädgård.

Magnolia brooklynensis 'Yellow Bird', denna blomma är jag extra glad för eftersom det är första blomman på denna magnolia i min trädgård.
 Adonis brevistyla, blåadonis
 Fritllaria thunbergii
 Arisaema griffithii var. pradhanii, kobrakalla
 Papaver burserii, vallmo
 Polemonium caeruleum, Jakobs stege eller blågull
 Trillium sp., treblad
Sista bilden visar en del av mitt surjordsparti, visst är det en underbar blomning som jag har nu. Jag blir riktigt glad när jag ser denna rabatt nu. :)
Det var dagens lilla inlägg. Nu går vi snart in i juni och förhoppningvis blir det en riktigt bra trädgårdsmånad.

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Härliga bilder, grattis till första blomman på 'Yellow Bird'! Har varit hos både mamma och svärmor idag, själv firar vi inte i vår familj:)) Ha det gott/Monne

Berit sa...

underbara bilder!!Fritllaria thunbergii
var jättefin.
Ha en underbar dag!