lördag 14 maj 2011

Stengången klar

Igår blev jag klar med mitt andra trädgårdsprojekt för i år. Det var min lilla stengång som jag tänkt fixa i stället för gräs. Det kändes som en otroligt onödig bit med gräs. Bara stökigt att klippa och många kanter att hacka. Jag hoppas att det ska bli enklare och smidigare nu när mitt projekt är klart.

Här kommer en liten förklaring av vad jag egentligen gjort. Jag startade med att gräva bort allt gräs.
 Därefter var det bara som ett enda stort land och visst skulle jag ha kunnat börja plantera men en gång blev nog bättre. :) Efter jag hade grävt bort allt gräs var det dags att preparera och jag har lagt ut en del sand där gången ska vara (syns dock inte på bilden, missade och fota när sanden var på plats).
Sedan var det dags att få på markduken så jag kunde lägga dit mina stora trampstenar. Jag har verkligen försökt att jämna till så mycket som möjligt så stenarna ligger bra. 
Sedan var det dags att lägga kantsten runt om och jag hade verkligen tur eftersom den sista stenen passade precis. Jag hade inte en tanke på att det inte skulle kunna passa och det gjorde ju inget eftersom jag måste ha lite flyt ibland. :)
 Därefter var det dags att plantera min lilla kryddbuske (tveksamt härdig, ska den klara sig någonstans i min trädgård är det nog här) innan jag la kantstenen runt den lilla mittrabatten.
Sedan vara det bara att lägga dit alla singel och skära bort överflödig markduk och här ser ni resultatet. Jag känner mig riktigt nöjd med min llilla nya gång.

6 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

MEN OH; KERSTIN VAD BRA DET BLEV!!!!!! Ursnyggt verkligen:)) Vilket arbete du lagt ner men det lönade ju sig:))Det där har du funderat på ett tag eller hur, ser i alla fall inte ut som något hastigt påkommet:))Ha det gott/Monne

Mia sa...

Så vackert! Onödiga små gräsfläckar är bara irriterandes, svårt att klippa o s v. Detta blev jättefint :)

Laila sa...

Du inspirerar mig verkligen att börja fundera på vad jag kan göra åt några irriterande (o)gräsgångar i köksträdgården! Fina trampstenar, undrar vad det är för material?
Önskar dig en varm och skön fortsättning på helgen!/Laila

♥ E L ♥ sa...

Åh, la, la! Snyggt!! Snart få jag nog komma på besök och kolla "live". Jag har otur med växtträffarna, jag är inte i Småland när de är. Men jag ger inte upp. Kram

Ingmarie We sa...

Så fint det ser! Du har verkligen jobbat bra.

Trädgårdstoken sa...

Så fint det blev! Det är snyggt med singel. Måste få in lite i vår trädgård också...

/Mia