fredag 13 maj 2011

Inget regn men en härlig tid

Äntligen funkar det att göra blogginlägg igen. Vad trist det varit att det inte funkat under några dagar men nu verkar jag kunna skriva igen. Skoj att vara tillbaka.

Nu går det snabbt i trädgården. Visserligen har vi inte fått något regn förrän någrav skurar under det senaste dygnet men jag har vattnat en del. Tyvärr har skurarna varit mycket få och korta så det har bara blivit lite vått på marken och i regnmätaren har det endast blivit en fuktad botten. Jag har alltså inte ens fått så mycket regn att det har kunnat mätas så det har bara kommit så mycket så att sniglarna blivit glada. Även växterna hade behövt få glädje av regnet. Jag hoppas dock på mer regn under de närmaste dagarna :)

Under den sista tiden har det varit en hel del fixande inför kommande växtmarknad. På lördag, alltså imorgon, är det nämligen dags för växtmarknad i Vislanda, STASS arrangerar. Jag talade nyss med Gunvor och det blir 17-18 säljare så det kommer att finnas mycket olika speciella växter. Jag kan lova många roliga växter till en billig penning. Alla som vill är välkomna, jag hoppas att få träffa många bloggvänner där. :)

Här kommer några bilder på växter som just nu visar sig från den vackra sidan i min trädgård.

Paeonia 'Oreogeton', en sorts pion som jag köpte på Botaniska i Gbg för några år sedan och i år för första gången blommar den. :)
 Fritillaria acmopetala
 Fritillaria pallidiflora
 Fritillaria pontica
 Aquilegia canadensis, kanada-akleja
 Iris germanica, en lila sort som bara blir knappt 30 cm hög.
 Primula denticulata 'Album', bollviva
 Primula jesoana
Sist men inte minst en bild på mina blommande syrener. Vi har verkligen en underbar tid nu när syrenerna blommar. Jag hoppas att ni alla får njuta av den.

5 kommentarer:

Berit sa...

lycka till på växtmarknaden!Den pionen,Paeonia 'Oreogeton'var läcker´och Fritillaria acmopetala inte tala om den.Fritillaria pallidiflora planterade jag i oktober ifjol och jag trodde inte den skulle komma men så glad jag blev då jag häromdagen såg att den börjat sticka upp..

Ha en underbar dag!

Alen Trädgård sa...

Pionen såg intressant ut:) har aldrig hört talas om den:) Nu kommer alla växtmarknader att avlösa varandra och det är en härlig tid:) Lycka till på er och hoppas att du får sålt massor (så att du kan köpa lite nytt)) Ha det gott/Monne

gunsan sa...

Säger som de andra,vilken trevlig pion.Du har mycket vackert som blommar nu.Gunsan.

Christina sa...

Vilka härliga blommor du har i din trädgård! Jag önskar att jag kunde komma till växtmarknaden, men det blir nog alltför 'tight' i tid, jag har lite annat framåt em/kvällen.
Ha en riktigt skön helg!
Kram
Christina

Mia sa...

Växtmarknad låter kul men alldeles för långt borta. Så mycket spännande du har i blomst. Hele tre frittilaria jag inte känner igen, dom ska jag se efter till hösten,kanske jag hittar lök. Tycker så mycket om det plantsläktet :)