söndag 6 mars 2011

Vårtecken

Äntligen har jag fått min första lilla blomma för säsongen ute. Idag när jag gick runt huset fanns den där, en liten vacker gul vintergäck. Åh, vad glad jag blev när jag såg denna lilla ljuvliga blomma. Äntligen är våren verkligen på intåg. När man äntligen får se en sådan här lysa upp i rabatten väremer det verkligen inombords.
I övrigt så har jag fortfarande mycket snö kvar i trädgården. Det är bara längs södersidan av huset som det är helt barmark och det är ljust där som jag har mina vintergäck. Övriga delar i trädgården är fortfarande helt snöfyllda.
Det känns som om det har sett ut så här ganska länge i trädgården. Fast det är nog inte sant egentligen för det har förmodligen minskat rätt rejält på sjupet. Snart så kommer det säkert att bli fler och fler rabatter som blir snöfria.

Förutom vintergäck så har jag bara lökar som kommit upp. Tulpanlökarna längs med söderväggen har nog kommit upp en fem centimeter men längs med västerväggen lär det nog dröja ett tag till. Övriga rabatter är snöfyllda så där lär det vänta ett tag till.

Idag har det verkligen varit en helt underbar dag. Solen har strålat hela dagen och så här års är solen så underbar för nu värmer den äntligen på nytt. Tyvärr hade jag inte tid idag men jag önskar jag hade haft möjlighet och bara sitta ute i lä mot solen och njutit.

4 kommentarer:

Christina sa...

Vilken härlig syn! Den första blomman är efterlängtad som få! Nu hoppas vi på lite mer värme, så det händer lite i trädgårdarna!
Ha det riktigt gott!
Christina

Mia sa...

Måste vara skönt med en varm gosig södervägg så du får smaken av vår lite tidigt till trots snön som är kvar. Här dröjer det länge ännu men nog är vårsolen skön när den kommer. Du får ta dig tid till solväggen, det kommer muliga dagar när det är för sent. Ha en fin, förhoppningsvis också solig, vecka :)

Madame C sa...

Åh, vilken lycka!!! Sådana sötnosar jag inte jag. Är alltid lika snål varje höst, när det finns så mycket lök att välja mellan... Dumt, känns det nu:)
Kram!

Laila sa...

Visst är det härligt när de första bomknopparna dyker upp! Här i "lillnorrland" får vi nog vänta länge än...
Ha det gott!/Laila