fredag 4 mars 2011

Blommig fredag - Stor och liten

Idag är det fredag igen och jag höll på att glömma att det ju innebär tema. Fast det går ju alltid att ordna, det är fortfarande fredag även om det är kväll. Dagens tema är "stor och liten". Jag har haft svårt att komma på något men efter mycket fundering så blev det detta.

Hur som helst nu är jag hemma i Växjö och Sverige igen efter tio underbara semesterdagar. Det känns verkligen bra att vi nu på dagarna har plusgrader igen och snön försvinner mer och mer för var dag som går. Vilken tur jag hade som var borta alla de kalla dagar som varit i slutet av februari, känns hur bra som helst. Fast jag har lite svårt att anpassa mig, ständigt trött utom när det är dags att sova, suck. Fast jag räknar med att allt ska ordna sig efter helgen. :)

Så till temat, stor och liten. Jag har valt att illutsrerade detta på två olika sätt. De första bilderna representerar temat via sitt namn. På första bilden har vi en stor parkrododendron och på den andra bilder en liten basunlilja (Lilium formosanum v. pricei).

Mitt andra bildpar som ska illustrera temat är två olika Hosta, den ena mycket stor, Hosa sieboldiana, och den andra mycket liten, Hosta 'Cat Eyes', alltså tillsammans blir de stor och liten.

Det var mitt bidrag på veckans tema. Vill ni ser mer inlägg på temat så gå in på Katarinas blogg Roses and Stuff.  Nästa veckas tema blir "en blå (eller melankolisk) känsla".

11 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Välkommen hem!
Liljan har jag svårt att få att överleva och komma tillbaka, men knopparna och doften gör att jag ständigt köper nya :-)
Trevlig helg!
Birgitta

Madame C sa...

Aha, du har varit ute och rest! Välkommen tillbaka:)

Kram och ha en skön helg!

Lisa sa...

Fina bilder på temat. Basunliljan har inte velat vara med hos mig, får nog göra ett nytt försök, den är fin. Välkommen hem till våren då! Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Mia sa...

Detta är kul, jag lär mig alltid något nytt. Jag har alltid tänkt mig hosta som ett bladpaket i lite olika grönfärger. Visste inte det fanns pygmeer der också, detta är andra jag ser idag. Himla söt :)

Lena/isis sa...

Fina bilder. Funkia blad är så snygga. Fin lilja. kram

Linda Lunda sa...

Välkommen hem igen!!!!
Har allt följt dina shoppingturer :O)!
Linda

Gunilla sa...

Underbara bilder på temat.
och vilken lyckansost som har fått vara borta när det har varit så kallt.

Ha en fin helg
Gunilla

Suss o Kai sa...

Tänk vad många olika hostor de finns :) de är så fina med sina blad. och så gillar jag rododrendon, har haft det i min förra trädgård men ej nu Kram Suss

Gela sa...

Hoppas du hade en helt underbar resa. Fina bidrag du har med. Önskar dig en fin söndag/Gela

Laila sa...

Grann rhododendron! Hostorna tittar jag lite extra på, har inga än men gillar de dekorativa bladen och deras förmåga att skapa fyllighet i rabatterna så jag ska gå på hostajakt när våren väl kommer...
Ha det gott!/Laila

Katarina sa...

De små hostorna tycker jag mycket om. De passar bra både i rabatter och i krukor. -Välkommen hem, förresten!