fredag 18 mars 2011

Blommig fredag - Tjuvstart

Det är svårt att idag se sina små problem som riktiga problem när det är så mycket oro i världen. I Libyen har FN inatt utfärdat flygförbud och snart har säkert andra länder lagt sig i deras problem, vilket förmodligen är bra för rebellerna. I Bahrain är det oroligheter men ännu så länge bara inom landet. Men värst av allt är det i Japan. Mina tankar är med det japanska folket. Jordbävning och tsunami med kärnkraftsolycka som följd. Jag hoppas innerligt att det vänder för Japan snart. De är helt klart värda lite positiva besked.

Oavsett alla problem som finns nu i världen så är det idag fredag och det betyder blommig fredag här på bloggen och idag är temat tjuvstart. Tyvärr har inte våren kommit ännu till Växjö enligt metereologerna eftersom vi inte haft sju dagar i rad med plusgrader. Det blev bara sex dagar för oss innan kylan kom tillbaka. Vintergäcken och snödropparna blommar dock trots att våren inte är här.

Hur som helst så har jag tjuvstartat i veckan och gjort vår på trappan. Det har jag gjort med penséer och minipåskliljor. Det känns hur bra som helst.

Visst är penséer ljuvliga, så fina, så näpna, så söta. Kan man bli annat än glad när man möts av en sådan här liten sötrnos när man kommer hem. :)
Det är inte bara vår på min trappa utan jag kunde igår konstatera att årets första krokus i min trädgård har kommit fram. Det är en sort som jag inte har namn på men det spelar ingen roll, den är fin ändå och den är varje år min första krokus.

Visst känns det vårlikt när man ser dessa bilderna. När jag ändå var ute med kameran igår så tog jag även en bild på min baksida där snön bara under den senaste veckan försvunnit rejält. Om man jämför med förra veckan bild så ser man helt klart en stor skillnad.
Ovan bild tog jag igår på eftermiddagen. Några timmar senare så var tyvärr känslan av vår borta. Då hade det börjat snöa igen och såg ut så här.

Det snöar fortfarande lite. En sak är säker och den snö som kom inatt känns fruktansvärt onödig. Den kunde jag helt klart ha varit utan. Efter att denna snö kommit känns det än mer som om jag tjuvstartat på min trappa med våren. Men det gör inget för det känns hur bra som helst att mötas av våren när man kommer hem. Det gäller bara att ha tunnelseende och våga vägra se det vita som far i luften. :)

Det var mitt bidrag till veckans blommig fredag och temat tjuvstart. Vill ni ser mer inlägg på temat så gå in på Katarinas blogg Roses and Stuff.  Nästa veckas tema blir "i luften".

10 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Söt liten krokus och väldigt fin vårkruka på trappan:) Ni har fått bra mycket mer snö än oss, här har det bara pudrat lite tack o lov. Men med plusgrader så försvinner detta strax ska du se;) Ha en trevlig helg/Monne

Kerstin Alvesson sa...

Det kändes tveksamt om snön skulle försvinna när jag skottade innan jag åkte till jobbet, en knapp decimeter tung kramsnö, suck. :(

//Kerstin

Glädjekällan sa...

Ja nog känns det lite banalt att blogga om trädgård när man vet vad som hänt i Japan.

Här har också kommit en del snö i natt men inte alls lika mycket som var utlovat :-)
Härligt med vårblommor även om de ännu 'bara' står i kruka.

Trevlig helg Kerstin.
Birgitta

ylva.aberg sa...

Vårligt och fint med penséer! Om en månad är det kaske möjligt att sätta ut dom här hos mig.
Ha en bra helg!

dicentra sa...

Så vår fint du har gjort vid entren!
Ja nu behöver man göra allt för att få lite vårkänsla:-))
Här fick vi några cm snö inatt,onödigt tycker jag!
Vi har redan så det räcker till.
Men nästa vecka kommer värmen härligt,o jag jobbar bara 2 dagar:-))

Ha en trevlig helg! M-L

Berit sa...

ÅÅÅ har du krokusar. Så underbart!
Ha en underbar dag!!

Trädgårdstoken sa...

Vilken jättefin vårkruka! Idag hoppas jag på att få ut min första vårplantering på trappan. Solen skiner så snön som kom igår är nog snart borta. :-)

/Mia

Mia sa...

Sån härlig start du ser ut att ha haft på trädgårdsäsongen men nyponrosor är stickiga.
Vårtrappan är söt, och snö kan det komma flera gånger ännu, men det är ju just det som är våren :)

Katarina sa...

Penséer = glädje! Tröttnar aldrig på dem!

Suss o Kai sa...

Underbara vår krukor :) snart är vi väl där, solen är så varm o skön ute idag :) Kram Suss