onsdag 23 mars 2011

Lägesrapport från trädgården

Nu är det verkligen vår. Efter ett par dagar med riktigt trivsamt väder så har nu snön nästan helt försvunnit i min trädgård på baksidan. På framsidan är det fortfarande en del kvar men det beror nog mest på de höga vallar som jag fått efter all snöskottning i vintras. Det har inte kommit så långt att jag kan börja klippa och fixa till det. Det är fortfarande kanonvått så jag måste nog ge trädgården ett tag till innan det kan börja fixas ordentligt därute.

Det enda jag kan göra därute nu är att gå runt och njuta genom att hitta nya blommor eller knoppar som kommit fram. Vid min södervägg hittade jag följande blommor idag.

Två olika krokusar, vintergäck och en liten iris 'Angel's Tears'.Nu har det dock försvunnit så mycket snö att det även har börjat bli intressant och leta efter blommor även i andra rabatter. Julrosorna skjuter upp med rejäl fart. På bilden är mina gula julrosor, Helleborus odorus, som snart kommer att börja blomma.
Min julros, Helleborus torquatus, som jag visade knoppen på i ett tidigare inlägg har vecklat ut sig än mer. Snart så börjar den väl blomma helt och fullt och jag längtar efter detta.
I en annan rabatt hittade jag en Primula som nästan slagit ut. Det känns inte som om det är många dagar kvar tills denna står i full blom.

Även snödropparna står i full blom nu, både de enkla och de dubbla.


Igår fick jag även ut mina pelargoner och fuchsior från garaget. Där har de stått i mörker och surat hela vintern. Pelargonerna ser ut att leva men det är tveksamt om det är något liv i mina fuchsior. Det är bara en som visar lite gröna skott men jag får väl vara glad att den lever. Hur som helst så står de nu i mitt växthus med värmeelement som vakt på natten.

Det var min lägesrappport från min trädgård idag. Visst är det bara i början av trädgårdssäsongen men det som är skoj är att den har kommit igång, äntligen.

6 kommentarer:

Herr Fryle sa...

Det ser bra ut. Nu händer det med stormsteg.

♥ E L ♥ sa...

På måndag åker jag ner till Nöbbele igen och stannar till lördag. Det ska bli skönt att se ännu mer vår än vi har här i Stockholm. Det går väl inte att fixa så mycket i trädgården så jag får nöja mig med att mäta upp trädgåden och rita en "karta" över den, som jag lärde mig på kursen i helgen. Sen kan jag börja planera och drömma.
En skön lill-lördag önskar Eva Linnea

Alen Trädgård sa...

Jag är verkligen avis på dig Kerstin, mina krokusar har inte alls visat det minsta lilla "nylle" ännu för att inte tala om Irisarna. Vad har du MUTAT dem med eftersom de redan är så långt gångna;)) Härligt är det i alla fall att se att någon har vår i trädgården. Hoppas att stormen lagt sig till i morgon för nu är det väldigt svårt att låta bli skottkärra, sekatör, kratta och diverse andra trädgårdsattiraljer:)) Ka det gott KRAM/Monne

Glädjekällan sa...

Jaaa, äntligen!
Har också värmevakt i växthuset.
Ha det gott
Birgitta

Helens trädgård sa...

Nu har våren verkligen kommit till din trädgård, härliga bilder!
Här ligger allt fortfarande under ett tjockt snötäcke.
Ha det gott!

Mia sa...

Så underbart. Själv ska jag hoppa jämfota i vild glädje när vi kommit så långt. Krokusar och snödroppar och knoppar så långt ögat ser. Och irirsen, vad söt :)