måndag 1 november 2010

Vinterförvaring

Nu har jag blivit klar med min förvaring ute inför kommande vinter. Alla mina småkrukor står i två bäddar och förhoppningsvis klarar de detta. I de bortre bäddarna som syns på första bilden har jag jordslagit några rosbuskar som jag rotat men saknar namn på. Jag räknar med att jag får veta vad det är när de blommar. Det är avbrutna grenar som jag stoppat ner i marken i växthuset och som ett halvår senare fått rötter. Självklart har jag ju tyvärr glömt namnet som jag så säkert trodde jag skulle komma ihåg, suck.

Mina frösådder får stå kvar i sina hyllor längs med huset på norrsidan. Det är både sådana som inte grott och sådana som jag inte hunnit skola om i år. En hel hylla har jag dessutom kvar där jag kan få plats med årets frösådder. :)

Växthuset är utrymt på växter så nu blir det bara vissa saker som får stå därinne för förvaring över vintern. Till våren så blir det en rejäl rengöring innan det är dags att flytta in växter igen.

Det känns bra när allt är klart. Även om jag inte vill ha vinter ännu utan fortfarande har kvar saker att göra ute så är i alla fall måste-sakerna avklarade, skönt.


3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Vi har också gjort färdigt mer eller mindre inför vintern men det är alltid något litet mer som behövs:) Just nu håller Göran på att klyva ved som vi ska stapla på logen för senare behov. Det är ju bra att få gjort så mycket som möjligt i höst så att man kan börja med det "roliga" arbetet till våren:) Ha det gott/Monne

Glädjekällan sa...

Åååå vad sådder du har!
Här har jag inte hunnit klart inför vintern ännu. Har fått för mig att måla våra trävita fönster som i år är 31 år gamla,riktigt vita, äggskalsvita, så huset är upp och ner och trädgården full med löv.
Ha det gott
Birgitta

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Åh, vilken ordning du har! Ser så proffsigt ut när man har det så där.
Kram från Eva Linnea