söndag 28 november 2010

Första advent

Idag är det första advent och det innebar att tända första ljuset. Det gjorde vi också under seneftermiddagen tillsammans med fika, mysigt. Men innan det var vi på julskyltning, en ganska mysig tillställning i Växjö. Alla affärer var öppna men framförallt var det fullt med olika stånd på hela gågatan. Det var olika föreningar och organisationer som hade olika försäljningar. Vi handlade framförallt lotter från konståkningsklubben. I ett hörn stod en tomteorkester och spelade, det var stämningsfullt. På ett ställe var det en stor jättesnöhög och där roade sig barnen så mycket de fick för föräldrarna. Det hela var trevligt trots kylan, blåsten och det lätta snöfallet.

Igår var det dags att sätta upp alla stjärnor och ljusstakar i fönstrena. I några fönster blev det också julgardiner. Det är så mysigt med alla ljusen. Helt plötsligt känns det inte lika mörkt längre. Alla ljusen skapar en sådan mysig stämning.

Gårdagen ägnades också åt att stå på torget och sälja bullar och kakor. Det var framförallt dottern som sålde men jag fick vara med. Det var klassens insamlingsaktivitet denna termin. Ellen var överlycklig när vi kom hem, hon tyckte det var så roligt att stå och sälja. Kanske det är försäljare hon ska bli när hon blir stor. :)

1 kommentar:

Christina sa...

Ni verkar ha haft en trevlig 1:a advent. Jag antar att det var kallt att stå stilla i ståndet, men ni hade väl pälsat på er ordentligt.
Visst är det mysigt med alla ljusstakar nu i advent!
Ha det riktigt gott!
Christina