lördag 13 november 2010

Huseby Julmarknad

Idag har vi varit med Sara (systerdottern) på Huseby julmarknad. Visserligen är det långt kvar till jul (i alla fall känns det så) men det var ändå mysigt att gå runt och få lite julkänsla. I hantverksbodarna fanns så mycket fina saker. Jag kunde inte motstå ett par tomtar med långt skägg från isländskt får (riktigt mjukt och skönt). I matbodarna var det bara att gå runt och smaka, trevligt och gott. Några mindre inköp blev det också i matbodarna. Efter att vi gått runt ett tag var det dags för lite glögg, Husebys egen glögg, gott och värmande.

När det mörknade var det riktig myskänsla men tyvärr lyckades jag inte fånga denna känslan på bild så alla bilder är tagna innan det mörknade. De första tre är olika vyer på Huseby. Den fjärde bilden visar ett av alla marknadsstånd som fanns, visst ser det mysigt ut rökt korv och glögg. De sista fyra bilderna är olika mindre motiv som jag fastnade för, bland annat finns många tomtar (just den sorten som ag tycker är underbara) på den allra sista bilden.


4 kommentarer:

Inger R sa...

Sitter precis o pratar om hur många år det var sedan vi var på julmarknad på Huseby. Kommer inte ens ihåg om det var innan vi flyttade från Moheda eller om vi varit införbi på väg mellan Markaryd o båten. Väldigt länge sedan är det i alla fall.
MEN, vi minns det som om det vore i går, alla marschaller o eldar, doften av glögg o rökt korv. En av dom mysigaste julmarknaderna vi varit på.

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Jag var på Huseby för två år sen tillsammans med min dotter. Vi "hängde på låset" och det var tur det. När vi hade fått nog, och drog oss mot utgången, kom det massor med folk. Jag köpte ett par ljushållare, för fyra värmeljus, som man ska sätta upp på väggen. De hänger så fint i mitt hus i Stockholm. Kram

Christina sa...

Härligt med en äkta julmarknad! Jag har aldrig varit på Huseby och inte blev det i år heller. Varenda helg fram till jul är uppbokad. Jag hoppas på nästa år.
Roligt att du fick något därifrån med dig hem.
Ha det gott!
Christina

Elinore sa...

Det är jättemysigt på Huseby!
Vi tillbringade flera timmar där och ändå hann vi inte med snickerilängan - där jag förmodar att dina mysiga tomtar var. Jag håller med om att dom är helfina.
Kul med en utflykt iallafall i höstrusket, och man får sej en rejäl dos julkänsla där, även om det dröjer innan det blir jul.
Elinore