tisdag 23 november 2010

Fler barrväxter

Idag har det verkligen varit en trist dag vädermässigt här i Växjö. Det har varit lätt snöblandat regn absolut hela dagen, kallt blött och slaskigt. Men detta var inte tillräckligt utan det har dessutom blåst rejält så ute har jag försökt att undvika att vara idag. Att det dessutom är så mörkt gör ju inte det hela bättre. Jag ser verkligen fram emot helgen och första advent. Då ska jag äntligen få lysa upp lite extra i mörkret med olika lampor. Utegranen står redan på plats. Det är bara lamporna som jag inte satt upp i granen ännu.

En dag som denna är det perfekt att sitta och pula lite med sin blogg och varför inte ta chansen om visa lite barrväxter. Jag har valt några av mina barrväxter som jag införskaffade i år eller under förra året. Innan dess var jag inte intresserad av barrväxter utan sådana har jag bara skaffat under de sista två åren.

Följande fem bilder har jag tagit med i detta inlägget.
Bild 1 - Pinus strobus 'Torulosa'
Bild 2 - Picea abies 'Ohlendorfii'
Bild 3 - Cryptomeria japonica 'Little Champion'
Bild 4 - Picea glauca
Bild 5 - Tsuga canadensis
4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Himla snygga barr som du har:) Blir troligen nästa samlarvurm:)) Ha det gott/Monne

Glädjekällan sa...

Säger som Monica, Snygga barr!!
Från Växjö kom jag hem med en liten Abies 'Olsons broom'. Kunde inte låta bli att hänga på när Karin frågade om jag inte skulle ha en. En häxa är starkt beroende av sin kvast och behöver ha den nära ;-)
Ha det gott
Birgitta

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Intressanta "barrisar"!! Blås inte bort! Ha en bra kväll. Kram från Eva Linnea

Madame C sa...

De ser ut som riktigt ostyriga busungar allihop:)