fredag 19 november 2010

Blommig fredag - Drömmar

Idag är det fredag igenom och det betyder tema här på bloggen, alltså blommig fredag. Veckans tema är drömmar.

Tidigt på våren har jag mycket drömmar. Det är så mycket jag vill fixa och göra och hela den långa underbara varma perioden ligger framför mig. Det känns alltid som att det är så mycket tid och det finns så mycket möjligheter. Jag brukar drömma om än det ena ena det andra som jag ska göra. När sedan hösten kommer inser jag ofta att jag inte hunnit med allt det där jag drömde om tidigt på våren. Fast det gäller väl att tänka positivt då, det kommer ju snart en ny vår och nya möjligheter till att få drömma.

De blommor som verkligen symboliserar den tid då jag verkliger drömmer om allt jag ska göra är de tidigaste sorterna. Det är snödropparna (Galanthus nivalis), dessa ljuvliga små vita blommor som ofta kommer trots att snön inte hunnit försvinna. Orsaken till att jag tycker så mycket om snödroppar är framförallt detta att de kommer så tidigt. Hade de blommat mitt i sommaren hade de förmodligen inte varit lika populära.

På den andra bilden visas den där första blåsippan (Hepatica nobilis) som slår ut. Den är alltid helt ljuvlig och en av mina favoritblommor. Jag blir alltid så glad när den där första blåsippan i tuvan slår ut. Då vet jag att snart kommer också vitsipporna och sedan blir dungen bakom huset fylld av vita blommor, underbart. Jag längtar redan dit.

Titta gärna in på Katarinas blogg Roses and Stuff, så får ni se mer blogginlägg på temat drömmar. Nästa veckas blommig fredags tema blir "vit" så nu får jag börja fundera på vad jag ska hitta på till nästa fredag.


10 kommentarer:

Madame C sa...

Åh, de första blommorna som tittar upp på våren... en sån underbar dröm:)
Ha det fredagsgott!

Anette sa...

Vintertid är en riktig drömperiod. Har nedräkning till när de första snödropparna borde visa sig här! Just de där allra första är ju så efterlängtade.

/Anette

AnnCharlotte sa...

....och det är faktiskt inte så himla lång tid till det är dags för snödropparna.....
Ha en skön helg ;)

TYRA sa...

Vad vore livet utan drömmar. Det hade ju bara inte gott eller hur? Det är lite lustigt för blåsippan var den första som dök upp när jag tänkte på drömmar. ;-)

Trevlig helg/Tyra

Tyras Trädgård

Gela sa...

Känner så¨bra igen det där med att drömma stort på försommaren/våren. Men sen inse att man bara orkade få genomfört en del av det. Men som du skriver så kommer det ju en ny sommar och vår.
Tror liksom du att man ej skulle se de tidiga blommorna på samma sätt om de blommade mitt i sommaren. Önskar dig en fin helg/Gela

Alen Trädgård sa...

Så söta! SNART är vi där igen:)) Ha en trevlig helg/Monne

Katarina sa...

De första vårblommorna blir mest värdefulla eftersom vi hinner drömma och längta så länge...
Njut av helgen!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Fina drömmar och "längtor"!
En skön helg önskar Eva Linnea

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Känner igen det där med att ha många drömmar som man vill genomföra, speciellt när våren är påväg. Gillar också snödroppar, blåsippor och andra tidiga vårblommor. Ljuvligt! :)
Ha en fin helg!

Christina sa...

För varje dag som går, är vi en dag närmare drömmen, dvs de första blommorna på våren! Jag är också barnsligt förtjust i snödroppar, blåsippor m fl.
Ha det riktigt gott!
Christina