måndag 4 juni 2012

Trädgårdsbesök

I helgen så har Drömrundan varit i full gång. Jag hade min trädgård öppen för den som ville titta både lördagen och söndagen mellan 10-17. Det var otroligt roligt att så många kom och jag tycker att jag fick riktigt positiv respons. Det verkade som om många blev överraskade, framförallt när de kom till min baksida och fick se alla mina rabatter där. Även om det är otroligt roligt att gå runt och prata med andra trädgårdsintresserade människor så blev jag otroligt trött. Kylan gjorde inte det hela bättre. På lördagskvällen var jag så genomfrusen att det var svårt att förstå att det är sommar. Söndagen var inte riktigt lika jobbig men det kan bero på att jag förberett med dubbla strumpor och extra tjock flisjacka och en annan jacka ovanpå. Ja, jag hade verkligen satt på mig massor med kläder.

Idag har det varit en normal arbetsdag men på onsdag är det dags igen. Då är det inte bara Drömrundan utan även Trädgårdsamatörernas dag. Då kommer jag ha öppet mellan 10-18. Trädgårdsamatörernas dag är en aktivitet som pågår i hela landet på onsdag (Sveriges nationaldag). Vi i vår krets, STASS, har valt att ha öppen trädgård för allmänheten. Det är då vissa medlemmar som ställer upp och visar sina trädgård. Vilka som ställer upp finns angivna på STASS hemsida.

Igår innan besöken började komma tog jag lite foton och här kommer ett urval av olika växter som blommar i min trädgård nu.
Meconopsis betonicifolia 'Hensol Violet', bergvallmo
Corydalis sp., nunneört höjd 50 cm
Ajuga genevensis
Cypripedium 'Pueblo'
Exochordia korolkowii, turkestansk pärlbuske
Incarvillea delavayi, roseninkarvillea
Iris germanica
Iris germanica 'Rabbit's foot'
Iris germanica 'Zero'
Primula polyneura
Ros 'Nils'
Sinocalycanthus raulstrnii 'Hartlage Wine', kinesisk kryddbuske

9 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Visst är det otroligt kul när man har öppen trädgård, men första gången blev jag så vansinnigt stressad innan. Jag fick för mig att allt skulle vara så perfekt det bara kunde bli!
Det är ju urfånigt, det går inte att få bort alla ogräs och inte heller få det så att ALLA gillar ALLT!!
Jag brukar dock alltid säga att det finns alltid något i alla trädgårdar som tilltalar en. Och råkar det komnma några bsökare som gillar det mesta, då blir man extra lycklig!!

Renate sa...

Så vackra bilder på dina växter och namn på alla..Namnen på mina iris har jag tappat bort eller så är det loppisfynd.Du har så rätt Susie,det finns alltid något man gillar i en trädgård.Jag visar min den 18 aug för Värnamos tädgårdsförening.Lite nervös är jag,det är ja rosor och pioner jag vill visa.Lycka till Kerstin.

♥EL♥ sa...

Roligt att det blev lyckat och att du hade många besökare! Modigt att vara med, men det är nog bara man själv som är så kritisk. Andra ser det som är fixat & fint, vi ser det som inte är fixat & fult. Om några år är jag nog också så modig i min trädgård att jag kan/vill vara med.
Kram från Eva Linnea

Veronica sa...

Vad skönt att det gick bra, trots kylan! Jag är helt förundrad över hur mycket som blommar hos dig! Härligt med så många blommande vackra.....

Ha det bra!

Veronica

Camilla sa...

Oj oj vilka härliga växter du visar! Gillar Henson Violet (har inte den) och busken (tror jag det är längst ner) även cyppen och Nils var fina. :) Kul att se lite nytt.

Camilla

Carina Persson sa...

Vilka spännande växter du fotat, främs Meconopsisen, Corydalisen och den sist som jag inte alls käner igen. Förstår att dina besökare var nöjda.

Skaparglädje sa...

JAag förstår att många av besökarna blev överraskade av din baksida. Det blev jag också när jag hälsade på dig förra sommaren.

Helens trädgård sa...

Kul med många besökare trots det kalla vädret. Du har en jättevacker trädgård och massor av spännande växter.
Den kinesiska kryddbusken var superfin!

Ha det gott!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Va roligt med så många besökare! Men jag är inte förvånad. Du har en jättefin trädgård med massor av spännande växter. :)
Kram,
Anna-Karin