tisdag 19 juni 2012

27 rosor blommar idag

Idag blommar det 27 olika sorters rosor i min trädgård. Det är ljuvligt med alla dofter som slår emot en när man går runt i trädgården. Varje dag är det fler sorters rosor som börjar slå ut. Det är verkligen en tid för njutning. Det enda som irriterar är alla dessa mygg och knott som kommit fram nu efter de senaste dagarnas regn. Det är svårt att vara utomhus på kvällen och jag har ju bara denna tid eftersom jag sitter på jobbet på dagarna. Ikväll lyckades jag i alla fall klippa gräset och ta lite kort samtidigt som jag räknade alla olika sorters rosor som blommade. Efter detta var det kört, jag höll på att bli uppäten av knotten.

Här kommer lite bilder på olika rosor som blommar idag.
Ros 'Symphatie'
Ros 'Lac Majaeu'
Ros 'Aicha'
Ros 'Maxima'
Ros 'F.J. Grootendorst'
Ros 'Moje Hammarberg'
Ros 'Rose de Recht'
Ros 'William III'
Rosa glauca, daggrosen
Rosa moyesi, mandaarinrosen

3 kommentarer:

Camilla sa...

Härligt! Nu har även fler av mina kommit igång. Får bli en runda med kameran imorgon.

Alen Trädgård sa...

Så jobbigt med alla mygg o knott;( Underbart vackra rosor jag kan bara föreställa mig doften;) Ha det gott/Monne

Renate sa...

Jaaa,nu är rostiden på G.Jag så på min blogg att du planterat 'Renates ros'Jag svarade där,men det är enklare att lägger texten här.
Den har fått ett namn.Jag fick den identifierat 2010 när några representanter från rosensällskapet POM var här i Hylte.Då hade jag redan hittat den själv i ett gammalt nr av Rosenbladet.Det är Kungälvrosen.Går in på Rosensällskapets hemsida.Register Rosinventering – uppföljning hösten 2006
där hitta du en artikel om rosen.
Den är rosa,ljusare i full sol.
Lycka till,Renate