torsdag 21 juni 2012

STA riksmöte del 2

Då var det dags att fortsätta och berätta om mina intryck från årets riksmöte inom trädgårdsamatörerna. Riksmötet som i år förlagts till Östergötland och Linköping. I förra inlägget berättade jag om de tre första trädgårdarna som den bussen som jag åkte med besökte. I detta inlägget tänkte jag visa bilder och berätta om de sista tre trädgårdarna vi besökte under lördagen, alltså trädgårdarna fyra till sex på lördagen.

Den fjärde trädgården vi besökte var Kjell och Lisbeth Antonssons trädgård på Dags Mosse vid Omberg. Det var verkligen en spännande trädgård eftersom den låg på en mosse. Kjell förklarade att trädgården var byggd på 15 meter med enbart torv. Alla som råkat gå på en rabattkant av torv vet att det liksom är mjukt och så var hela deras trädgård. Det var en väldigt annorlunda känsla att gå runt där. Verkligen skillnad mot min småländska trädgård som jag är van vid med alla stenar som är i vägen så fort jag börjar gräva. Här kommer tre bilder från Kjell och Lisbeths trädgård.
Därefter åkte vi till Solveig och Lennart Karlssons trädgård i Vadstena. Det var en villa trädgård som verkligen ingav lugn och harmoni. Förmodligen hade de lyckats skapa detta lugn genom att de inte hade så mycket blommor utan mer träd, buskar och bladväxter. En annan bidragande orsak var den smala höga Thuija häck som fanns runt hela trädgården. Den liksom stängde ut allt annat som fanns i omgivningen. Alla problem utanför trädgården blev liksom som bortblåsta. Här kommer tre bilder från denna trädgården.
 
Den sista trädgården vi besökte på lördagen var Kerstin och Kjell Gustavssons trädgård också den i Vadstena. Även detta var en mindre vill trädgård men oj så mycket de hade lyckats få plats med. Den var verkligen välfylld av fina buskar, träd och perenner och mycket vacker. Det fanns även en del vatten som porlade och skapade lugn och harmoni. Det var verkligen en perfekt avslutning på dagen. Här kommer tre bilder från denna trädgården.
Då har jag beskrivit lördagen. På kvällen var det dags för middag men den har jag inga bilder från. Nästa rapport här på bloggen från riksmötet blir söndagens trädgårdar.

3 kommentarer:

Karin SKARA sa...

Inte ett dugg avundsjuk, nej då *snyft*
Så mycket vackert de hade att visa upp och VARMT tack för att du vill dela med dig i fina bilder och berättelser.
Trevlig Midsommar
Karin //

Helens trädgård sa...

Så kul att få 'följa med' och besöka alla vackra trädgårdar från riksmötet.
Tack för att du delar med dig till oss som inte var där.
Trevlig midsommar!

Alen Trädgård sa...

De två sista trädgårdarna var vi också i, de var helt fantastiska! Fina bilder du visar;) Trevlig midsommar/Monne