torsdag 7 juni 2012

Fler rosor

Nu har några fler rosor börjat blomma. Det är faktiskt fem till sorter som så smått börjat blomma. Det går inte så fort nu men det beror väl på det kyliga vädret vi har. När väl värmen kommer antar jag att det liksom kommer att explodera. Jag har så otroligt mycket knoppar på mina rosbuskar nu så jag räknar med att det ska bli en riktig rosexplosion här när värmen kommer. När väl denna tid kommer ska jag bara sitta ute och njuta och dofta. Det ska blir riktigt härligt.

Hur som helst, några rosor har redan börjat blomma. Här kommer rosorna som startade som nummer 6-10 (de första fem har jag visat i tidigare blogginlägg).
'Louise Bugnet', en kanadensisk buskros som är otroligt frisk och blommar länge, en av mina absoluta favoriter
'Therese Bugnet', en kanadensisk buskros som har blivit betydligt högre än jag trodde, närmare 3 meter
'Dunwich Rose', en låg spinossissima ros, varför denna blomman fått hål vet jag inte
'Finlands vita ros', ett rotskott som nu har rotat sig ordentligt och inom några år så är säkert busken stor och fin
Rosa pteracantha, vingrosen

5 kommentarer:

Renate sa...

Oj så många rosor blommar hos dig.Så fina de är.

Alen Trädgård sa...

Fina rosor du har! Hos oss blommar nu 'Finland vita ros' och doften är enorm:) Hade danska besökare idag och en av damerna sa "doften förföljer mig", det är en bra beskrivning:) Ha det gott/Monne

Eva och Sören (evab) sa...

Hej Kerstin!
Förstår inte hur man ska hinna läsa alla fina bloggar men nu har jag i allafall läst bakåt i din! Ser ut att vara en fin och varierad trädgård du har. Och visst är det kul att ta emot besök även om det blir kallt och man är halvdöd på kvällen.
KRAM evab

Berit sa...

ÅÅ har dina rosor börjat redan, lite avunds blir man allt. Längtar till jag kan burra ner mitt ansikte i min therese och lukta:)
Ha en underbar dag!!

Mia sa...

Underbara, min favorit är finlands vita ros eller bondrosen som vi kallar den här på Åland (Finland), vackert vild och underbar doft :)
Mvh Mia