torsdag 31 maj 2012

Härlig tid

Så här års njuter jag verkligen av min tid. Hela sommaren är framför oss med rosblomning, dagliljeblomning, klematisblomning och mycket annat. Det blir fortfarande ljusare och ljusare ute. Det är svårt att ta sig in i tid så att dottern kommer i säng i något så när vettig tid. Igår kväll var vi båda ute till kvart i nio. Dottern hjälpte mig lite när jag skulle fixa och binda upp en del rosor som gjorde att det var svårt att komma fram. Själv skulle jag vid nio ha ett telefonmöte och dottern borde vara i säng vid nio så det blev lite rörigt när jag insåg att klockan redan var kvart i nio när vi kom in. Jag hade ju lovat att vi skulle ha ett litet kvällsmys med svenska jordgubbar som jag köpt tidigare på dagen på torget.

Jag njuter verkligen av våra kvällar nu även om temperaturen sjunkit något. Det gör mig inget, bara bra för blomningen för då får vi njuta av den lite längre.

Jag tänkte visa några bilder på olika växter som från min trädgård. Korten har tagit under de senaste dagarna. Alla de växter jag visar blommar också idag utom svavelpionen. Den bilden jag visar idag tog jag innan den sista blomman ramlade av. Jag är lite extra glad för min Magnolia 'Susan' och min pimpernöt eftersom dessa ser jag blomma för första gången i år.
Allium 'Gladiator'
Allium karataviense
Anemone sylvestris, tovsippa
Cypripedium 'Michael'
Eleutherococcus sieb. 'Variegatus'
Magnolia brooklynensis 'Yellow Bird'
Magnolia 'Susan'
Paeonia mlokosewitschii, svavelpion
Paeonia wittmanniana, sidenpion
Staphylea pinnata, pimpernöt

6 kommentarer:

Camilla sa...

Visst är det härligt och visst njuter man! Man måste passa på tiden går fort.

Härlig blomning du visar, roligt att upptäcka nytt varje år och vid olika tider. Du har så många otroligt fina växter i din trädgård.

Kramisar Camilla

Alen Trädgård sa...

Håller med om att det är svårt att slita sig och gå in på kvällarna men hos oss har det varit rätt kylslaget de senaste kvällarna så då blir det lättare:) Vad avis jag blir när jag ser din Cypripedion, de vill sig inte här:( Vågar dock inte gräva där de är planterade ifall de dyker upp nästa år. Ha det gott/Monne

Laila sa...

Känner precis som du inför den här tiden! Bästa perioden! Bara vi kunde få lite regn också...
Susan är verkligen häftig! Vår lilla buske är alldeles översåddad av de stora graciösa blommorna i år. Ser att dina pioner redan har slagit ut, maffig ståndarkrans i den sista!
Ha det gott!/Laila

Veronica sa...

Jag halkade in på din sida!! Gillar bloggen så jag hakar på :)

vi syns!

//Veronica

♥EL♥ sa...

Härliga tider, strålande tider, fast just nu regnar det uppfriskande här i Täby!
Håller med dig, det är bästa tiden nu när man har allt framför sig.
Ha en skön kväll! Kram Eva Linnea

Blomkärringen sa...

Mycket vackert! orkiden är ju jättefina, suck!
Ha det gott!