onsdag 2 maj 2012

Då var det maj

Nu har vi gått in i maj månad och med det kom värmen. Vi har haft några helt ljuvliga dagar med strålande solsken och 20 grader varmt, rena sommarkänslan. Fast på nätterna är det ganska kallt så det gäller att tänka sig för. Själv har jag inte ens fått ut mina frösådder i växthuset utan de står fortfarande i källaren under lampor. Jag vet att jag borde få ut dem i växthuset fast det finns så många saker jag borde som jag inte hinner med. Tyvärr är det andra saker som ska fixas innan det är dags för denna flytten. Näst på tur är att gräva upp och ta bort mina små jordgubbsplantor. Jag har bara några och de har jag haft för dotterns skull men tyvärr har jag förlorat kampen på detta ställe mot kirskålen och annat ogräs. Jag kan inte gräva upp jordgubbarna två gånger om året för att få bort all kirskål och tro att det ska bli några jordgubbar. Förra året blev det inga och året innan bara en jordgubbe. Nu ska de bort och där ska det läggas duk och täckbark i stället. När jag pratade med dottern tyckte hon att det var bra för hon vill inte vara med när det ska rensas och det fick hon hjälpa till med förra året. Nu har hon bara sina smultron kvar.

Här kommer några bilder som jag tagit under den senaste dagarna.

Muscari latifolium, pärlhyacint

Muscari sp., pärlhyacint

Phlox bifida 'Ralph Haywood'

Trillium ovatum f. hibbersonii
Pulmonaria angustifolia, lungört

Pulsatilla vulgaris

Narcissus watieri

Primula auricula alpina


7 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Denna förb. kirskål:( Tycker att den kommer mer och mer i rabatterna, brukar visserligen inte bry mig så där mycket för de försvinner liksom i det andra gröna senare i sommar men jag är rädd att de tränger ut de perenna växterna om de fortsätter i denna takten:( Fina bilder! Ha det gott/Monne

Berit sa...

Usch för kirskål, vi här uppe har ju inte drabbats än av den.Funderar på en av dina bilder är det verkligen geum är det inte en pulsatilla??
Ha en underbar dag!

Kerstin Alvesson sa...

Tack Berit, du kanske har rätt. Jag ska bevaka denna för jag har haft en Geum triflorum på ungefär denna plats innan så jag tänkte inte nämnvärt. Jag ska kolla upp detta när jag får tid och jämföra tidigare års bilder etc.

//Kerstin

Mia sa...

kan bara hålla med alla innan mig om den tråkiga kirskålen som man inte vill ha in i rabatterna, själv har jag tagit lite växter från en ödetomt i vår närhet men tyvärr också då fått lite kirskål på köpet.
Fina bilder på pärlhyasinten , har själv ljusblå också som är så fin.
kram Mia

Helén sa...

Jadu, kirskål älskar man eller hatar....tror det sistnämnda förekommer mest. Härliga vårblomster hos dig.//helen

♥EL♥ sa...

Sköna maj välkommen! Det är vår i dina bilder i dag.
Kram från Eva Linnea

Blomkärringen sa...

Många härliga växter som är på gång hos dej. Phloxen var ju jättehärlig och backsippa vill jag ha mycket mer av, får bli när jag kommer dit jag ska ha dem.
Kers är inte kul alls, en ojämn kamp är det! (:D
Ha det gott!