torsdag 14 april 2011

Vår i Paris

Hemma igen efter ett par dagar i Paris. Där har våren kommit betydligt längre än hos oss. Det var en otrolig skillnad. Det var helt grönt, alla löv på träden var gröna och gräset frodades (även maskrosorna). Syrenerna blommade för fullt och det dröjer det väl till slutet av nästa månad innan syrenerna blommar hos oss. När jag kom fram till Paris i måndags var det 22 grader ute och strålande solsken. Jag var inte beredd på detta så jag hade för varma kläder med mig men sådant löser sig alltid. Känslan av att kunna sitta på en uteservering och ta en öl var hur som helst mycket trevlig.

Jag tog chansen och tog några bilder på träd när jag gick mellan hotellet och möteslokalen och visst är detta bilder på sådant som vi längtar efter här i Sverige. :)


På tredje bilden syns fröställningar tillsammans med blomningen. Jag vet inte riktigt vad det är för träd men jag lyckades att få med mig lite frö hem så jag får väl testa. Är det någon som vet vad det är för träd vore jag glad för att få hjäl med detta.

Som ni förstår så njöt jag under dessa två dagar i Paris men det spelar ingen roll hur trevligt det var för borta bra men hemma bäst. Det känns alltså ännu bättre att vara hemma. När jag kom hem igår var det mörkt men på köksbordet stod en bukett med vitsippor och det värmde i hjärtat. Idag ska jag få chansen och komma ut och se med egna ögon hur långt våren är kommen hos oss. :)

4 kommentarer:

gunsan sa...

Så härligt att få uppleva våren så där.Nu får du två vårar.Så kunde vi få det när sonen bodde i Basel.Vi var och hälsade på i April Och i början på Maj.Och allt blommade.Magnolian var nästan överblommad.

Alen Trädgård sa...

Åh vad härligt att få en försmak av vad som komma skall:) Vet tyvärr inte vad trädet kan vara för något, men det är säkert någon som kan svara på det. Förstår att du blev varm i hjärtat av vitsippebuketten, så gulligt av Ellen att plocka en bukett till sin mamma:) Ha det gott/Monne

Lillianna sa...

Åh vad underbart!!! Hoppas du lägger upp många fler bilder så vi andra får lite vårkänning oxå!! 22 grader låter ljuvligt...funderar på om jag ska gå ut till våra ynka 6 grader...

/Lillianna

Berit sa...

underbart och få uppleva två vårar.kul att få komma hem till en vitsippebukett.
Ha en underbar dag!!