måndag 25 april 2011

Första projektet klart

Nu är jag igång. Årets första trädgårdsprojekt är nu klart. Visserligen var det väl inget stort projekt men det gör inget för jag är hur nöjd som helst. Jag tycker själv att det blev riktigt bra.

I vintras drog kommunen bort tre idegransplantor som jag hade för det hade skett en läcka bredvid min tomt och för att komma åt behövde de plats. Det var kanonbra, precis vad jag tänkt skulle ske. Jag hade dock tänkt mig några fler än tre plantor men det ville de inte. Hur som helst innan jag blev färdig och fick bort några till har kommunen varit här och återställt runt omkring genom att sätta dit en stenkant. Jag blev nöjd med detta och insåg att det inte skulle bli så snyggt om jag tog bort fler plantor för då skulle jag inte ha samma stenkant hela vägen om jag inte fick ett företag och göra mer. Hur som heslt bestämde jag mig för att vara nöjd med de som kommit bort så nu under påskhelgen (långfredagen) var det dags och börja rensa och få bort rötter som var kvar. Efter en hel del slit blev jag klar och kunde få dit ny fin jord. Jag flyttade dit två träd, en guldalm och en falsk sydbok. Sedan har jag köpt två låga Rhododendron som ska vara mellan så det inte blir en allmän gång mellan mina träd. Bredvid gången går nämligen en liten gång till områdets affär. Hur som helst så är jag kanonnöjd med resultatet.

 Idag är det så dags att sätta igång med klippning av rosor. Jag vet att jag är sent ute men det har gått så otroligt fort så jag har inte hunnit med. Om man tittar på min 'Therese Bugnet' som är på nedan bild så kan man helt klart förstå att jkag är sent ute med rosklippningen. Visserligen har inte alla kommit lika långt och sedan har jag en hel del svarta och döda grenar. De ska bort idag, alla har inte tyckt om vintern lika mycket som 'Therse Bugnet'.
Jag avslutar dagens inlägg med två bilder på några söta blommor som visar sig från den fina sidan nu. Den första är Tulipa humilis 'Tete-a-Tete' och den andra visar Androsace carnea.

Nej, nu är det slut med att sitta vid datorn. Dags att sätta igång med rosklippningen. :)

1 kommentar:

Alen Trädgård sa...

Så fint det blev:) Inte dåligt av kommunen att fixa stenkant runt om. Jag har inte heller hunnit med att klippa alla rosor bara några stycken men det hinns nog med ändå;) Ha det gott/Monne