fredag 8 april 2011

Blommig fredag - Ögongodis

Fredag igen och det är hur mycket som helst som måste fixas. Framförallt är det jobbet och dotterns aktiviteter som upptar min tid men även trädgården behöver en hel del tid nu. Det är rensningen som ska bli klar i helgen.

Fredag innebär ju tema här på bloggen och jag ska även denna fredag (om än lite sent) göra ett litet inlägg. Veckans tema är ögongodis och med tanke på hur fort det går i trädgården kan jag inte låta bli och visa några blommor som jag fotade i trädgården idag. Det har gått tre dagar sedan jag var ute och fotade sist och redan fanns det flera nya blommor att fota.

Till exempel så har flera julrosor satt fart.
Även krokusarna dyker upp och blommar lite varstansi trädgården nu. Det är härliga färgklickar som verkligen värmer. :)


Längs med söderväggen hittade jag även minipåskliljor men så långt har de inte kommit på andra ställen. Det handlar bara om min mycket gynnsamma södersida.

Irisarna har också börjat blomma på flera ställen. Här Iris 'Alida och 'Katherine Hogdkin'.


Min Corydalis malkensis ser ut att bli den första nunneörten som börjar blomma hos mig. Kolla bara så långt den redan kommit.

Sist men inte minst vill jag visa det absoluta ögongodiset så här års, vitsippor. Tänk bara snart så har vi hela skogar fulla med vitsippor, underbart.

Det var mitt bidrag på temat ögongodis.Vill ni ser mer inlägg på temat så gå in på Katarinas blogg Roses and Stuff.  Nästa vecka blir det inget tema för dagens inlägg var det sista. Tack Katarina för denna säsongen. Jag återkommer gärna till blommig fredag till hösten när du drar igång igen.

4 kommentarer:

greenapplesgarden.com sa...

Pretty hellebores and bulbs.

Alen Trädgård sa...

Ljuvliga vårblommor Kerstin:) Har inte alls lika många olika sorter, får nog börja att köpa på mig mer lökar men det är ju det här med rådjuren. Ha en trevlig helg/Monne

Suss o Kai sa...

Oj vad mycket härligt du bjuder oss på :) kram Suss

Trädgårdstoken sa...

Så många fina blommor du har i din trädgård! Och visst går det fort nu. Något nytt som hänt varje dag. Härligt!

/Mia