söndag 12 december 2010

Vacker vinterdag

Idag är det tredje advent och vi har haft en ljuvlig vinterdag. Det har varit kallt och solen har gjort att snön gnistrat och varit vacker. Det är riktigt snöigt här redan och det lär vara kvar enligt meterologerna. Hur ska denna vinter sluta. Var ska jag göra av all snö när jag skottar, vallarna börjar redan bli höga. Förra året vid denna tiden hade det inte kommit igång och jag minns hur den vintern blev.

Här i Växjö är de inte speciellt bra på att skotta, vägarna inne i villaområden i centrala Växjö är fulla med snö och jag börjar mer och mer inse att en gammaldags spark hade varit ett lysande transportmedel i år. Med sådana här vägar skulle det gå bara bra.
Idag har dottern insett att det finns spolad is alldeles i närheten av där vi bor. Det är inte längre bort än att hon kan gå hemifrån med skridskorna på. Lysande, då kan jag hjälpa till och snöra och sedan är det bara för henne att ge sig iväg. Idag var hon där och åkte med Hedda.

Visst är det härligt att se barn med riktigt rosiga kinder.

8 kommentarer:

Laila sa...

Samma elände här i Stockholm! De plogar vägarna betydligt bättre på landet än i stan. Inga problem att ta sig till torpet trots att det kommit rejält med snö på Värmdö. Men i stan är det ett äventyr att gå promenad med hunden. Drivor av snö på trottoarerna och is under... Tack och lov att det finns broddar!
Ha det gott!/Laila

Inger R sa...

På vår privata väg, som är ca en km lång, där plogas det exemplariskt men så snart vi kommer ut på vägarna som plogas av kommunen så plogas det väldigt dåligt vilket innebär en spårig väg där bilen går som den vill. Eftersom vi blev påkörda vid utfarten till den kommunala vägen förra året så tvekar jag faktiskt att ut o köra bil just nu.
Men vintern ser ut att bli lång och ibland måste man ner till stan eller till tåget, det är bara att bita ihop o ta det försiktigt. Om bara andra gjorde detsamma, har ingen lust att byta bil igen.

haspet sa...

Jag älskar verkligen denna vintern med all snö och kyla. Här i Eskilstuna är det faktiskt riktigt bra plogat både på gator och gångbanor. Härligt att ha isbanan så nära, har inte stått på skridskor sen jag gick i skolan men det kanske börjar bli dags ;-) Ha det gott.// Peter

gunsan sa...

Ja de här vintervägarna är ett äventyr i sej.Här i stan får man hålla sej i ordentligt när man sitter i bilen.Det hoppar och skumpar så man blir omtöcknad.Ingen bra plogning.Och sand är det ont om.
Men blev nästan sugen på att åka skridskor när jag ser på bilden av flickorna.Det var så kul när man var barn.

Alen Trädgård sa...

Vi hade turen att få tag i en kille som plogar vår väg in till gården. Det har varit ett rejält jobb för stackars Göran innan, först hela plattgången och gården och sedan vägen ut. Fina rosiga barn:) Ha det gott/Monne

Anonym sa...

Det var ju roligt att barnen har en skridskobana så nära hemmet. Det är ju bra att vårt barnbarn har blivit så duktig på att åka skridsko. Kram från mormor och morfar

Gunilla sa...

Vilken lycka att ha skridskobanan så nära, här finns det isbaneplatser men allt måste ske ideelt och det är inte så många föräldrar som vill ställa upp och spola isbanan, riktigt synd . Alla som vill åka skridskor far 8 km till en ishall.

Här har vi nu minus 23 grader så nu biter det i kinderna.

Ha det gott
Gunilla

Glädjekällan sa...

Vad sugen jag blir på att prova mina gamla skridskor. Skall man åka skall det helst vara ute och gärna så att det går att grilla korv. Då smakar även den mest brända riktigt bra.
Ha det gott
Birgitta