tisdag 28 december 2010

Dvala

Nu är det riktigt kallt ute och trädgården ligger verkligen helt i dvala. Det är svårt att förstå att det kan vara så mycket liv i trädgården på sommaren när man ser densamma så här års. Visst är det vackert och nästan lite spöklikt när alla lövträden blir alldeles vita på grenarna av frosten som syns runt grenarna. På granar och tallar ser man snö men lövträden är ändå de som ser mest vita ut. Det är roligt häftigt att titta på tycker jag.
Snön ligger tung ute på alla saker som står i trädgården. Det är en hel del för inte hann jag få in allt jag borde tagit in innan denna kyla och snö gjorde sitt intåg. Krukan som står mitt på bilden har verkligen fått en extra hatt i år. Det ser nästan ut som ett jättetäcke som lagts fint över.
Kan ni förstå att det är liv i detta lilla växthus på sommaren. Nu ser det nästan ut som ett litet dockhus åt kung Bore. Snön ligger så långt upp mot väggarna att det inte ser riktigt ut i proportionerna.
Visst är det roligt med snön för många människor. Visst kan det vara vackert. Men det spelar ingen roll. Jag längtar efter vår nästa årstid, våren. Tänk när de små snödropparna och vintergäcken börjar visa sig. Det är något jag ser fram emot.....

9 kommentarer:

Lillianna sa...

Jag längtar oxå till våren...men just nu känns den väldigt långt borta...
Tänk blommande körsbär, knoppar och skir grönska...åhh underbart!

/Lillianna

Alen Trädgård sa...

Ja Kerstin jag håller med dig:) Nu längtar jag så det gör ont efter våren. Ha det gott/Monne

Christina sa...

Detsamma här! Jag längtar efter våren, när jag kan gå ut och se hur det förändras i trädgården från dag till dag. Vårlökarna tittar fram en efter en och det börjar spira i rabatterna. Härliga tider! Snart är vi där!
Ha det riktigt bra!
Christina

Laila sa...

Skönt att det inte bara är jag som inte hann få in allt innan vintern slog till. Här finns massor av "extra hattar"...
Vårlängtan tycks komma tidigare och bli värre ju äldre man blir! Tröstar mig med att vintersolståndet är passerat och och varje dag blir lite lite längre.
Ha det gott!/Laila

Berit sa...

jag längtar och längtar...till våren och värmen:) här är det -23 grader idag så man sticker inte ut hakan i onödan:)
Ha det gott!Berit

Annika Christensen sa...

Kul med bloggträffen.
Jag gillar vintern men jag undrar just nu hur lång skall det vara.
Ha det gott
Annika

♥ E L ♥ sa...

Tack för idag! Så roligt att få träffa dig och din dotter. Nu vet jag hur det ser ut i din trädgård i verkligheten. Jag kommer gärna tillbaka och tittar hur den ser ut i vår. Vi hörs.
Kram från Eva Linnea

AnnA sa...

Hej Kerstin!
Mmm. Det är vackert ute...och det som göms i snö, kommer upp i snö...
Min vårlängtan ersatte jag i dag med en kruka pärlhyacinter, som såldes på en stormarknad. Den ska få vara lite vårlig mitt i juligheten.
God fortsättning&Gott Nytt År!
hälsn
AnnA

Glädjekällan sa...

Försöker leva i nuet men hur jag än gör så poppar vårlängtan upp. Har skickat in min fröbeställning till STA och har prickat för vilka grönsaksfröer jag skall beställa. Det kliar verkligen i fingrarna.
Föll för 4 amaryllisar idag, Blomsterlandet säljer ut. Får väl njuta av den blomningen och försöka låta bli att längta.
Vintern är vacker och i år har den varit särskilt fin precis som du visar med dina bilder.
Ha det gott
Birgitta