fredag 31 december 2010

Blommig fredag - Planer inför 2011

Då var det fredag igen och det innebär tema på min blogg, blommig fredag. Veckans tema är trädgårdsplaner inför 2011.

Jag har väl lite olika planer för min trädgård. Den första planen som jag kom och tänka på när jag såg temat var den som jag ska sätta igång med redan imorgon på nyårsdagen. Det handlar om att börja gå igenom och bestämma vilka fröer jag ska beställa inför kommande säsong. Det handlar självklart om STA:s och SRGC:s frölistor men även lite mer kommersiella listor såsom Konnässörsklubbens och Alplains frölistor. Det ska bli mig ett riktigt lugnt och skönt nöje att börja med detta imorgon. En perfekt trädgårdsstart på det nya året.
Sedan har jag de planerna som ligger lite längre fram i tiden. Alltså de som inte kommer igång förrän snön är borta och man verkligen kan börja jobba och fixa i trädgården.

Jag har ett projekt som jag tänkt mig i flera år och det är att ta bort gräset på en liten yta och lägga en liten singelgång med några trampstenar. Vid mitt lilla träd i mitten tänkte jag ha några mindre Hosta. Vilka sorter exakt har jag inte bestämt ännu. Kanske 2011 blir det år då jag får detta projekt klart. Den gräsplätt som det handlar om är den som syns på nedan bild.

2011 tänkte jag också skulle bli ett år då jag äntligen får fart på mina buskar och träd. Året som gått har jag tagit hand om olika växter som inte överlevde förra vintern. Jag hoppas att innevarande vinter inte ska innebära lika mycket förluster i trädgården även om risken är stor. Framförallt är det väl buskarna, träden och rosorna som kan komma att ta stryk av den stränga vinter vi har i år.
Sist men inte minst så har jag en plan för 2011 som jag vill ska dominera jämfört med allt annat detta kommande år och det är att jag ska njuta och må bra i min trädgård. Jag vill inte känna en massa måsten av allt som borde göras utan bara kunna gå runt och njuta och glädjas åt alla underbara blommor som faktiskt finns i min trädgård.
Detta var mina planer för 2011. Vill ni veta mer om andras planer så gå in på Katarinas blogg Roses and Stuff. Nästa veckas tema blir "gömd" så nu ska jag börja fundera vad jag ska visa nästa fredag. 

6 kommentarer:

LindaLunda sa...

Härliga planer!

สวัสดีปีใหม่!

Happy New Year!!!

Gott Nytt År!!!

Alen Trädgård sa...

Låter som bra och fina planer:) ett gott slut och Ett Gott Nytt År önskar jag dig och Ellen/Monne

lisa sa...

Ha det gott med frölistorna i morrn då! Fina bilder från din trädgård. Jag tänker också försöka ta fasta på din sista plan, den att njuta mer ! Gott Nytt År
Lisa/Lisas trädgård

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Du har en vacker trädgård! Och med dina finfina planer kommer det säkerligen att bli ännu finare! :) Önskar dig allt gott under det nya året!
Kram,
Anna-Karin

♥ E L ♥ sa...

Det är nog klokt att pausa i alla projekt ibland och andas lugnt och "ta in" vad man har åstadkommit. Berömma sig själv och njuta! Kram på årets sista dag från Eva Linnea

Laila sa...

Så fina bilder du visar från din trädgård! Förstår att du vill få tid att njuta av den, så lycka till med den planen!
Ett riktigt gott trädgårdsår önskar jag dig!