onsdag 1 september 2010

Två plantskolor

I samband med lördagens bloggträff var vi på två olika plantskolor. Den första vi besökte var Horsabäcks perenner. Det är en mycket speciell plantskola med ett otroligt stort utbud av växter. Växterna finns indelade utifrån olika områden, t.ex. skuggväxter, stenparti osv. Växterna fanns inte heller helt samlade utan det var små olika avdelningar som var belägna i olika "rum" i trädgården. Själv köpte jag bl.a. några rudbeckia (Echinacea), en ny Phlox 'Miss Jill', en linnea och en krusastilbe.

Den andra plantskolan var Växtia i Markaryd. Även denna plantskolan var mysig och hade ett otroligt stort utbud med växter. Även här köpte jag några rudbeckia (Echinacea), en Heuchera 'Citronella', en Sciadopitys verticillata 'Piccola', alltså en liten solfjäderstall, och en Quercus cerris 'Curly Head', alltså en turkisk ek. Som ni förstår så fanns det verkligen ett otroligt spännande utbud med växter.

Jag kan varmt rekommendera båda dessa plantskolor och det är därför de får ett alledels eget blogginlägg. Egentligen bor jag inte så långt från dessa plantskolorna men ändå har jag aldrig lyckats hitta dit innan. Nu är jag säker på att jag kommer att besöka dessa plantskolor igen i framtiden.

De första fem bilderna kommer från Horsabäcks perenner och de sista tre bilderna är från Växtia i Markaryd.
2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Visst var det finfina plantskolor! Dit skulle jag också vilja åka igen, fast vi har ju lite längre väg dock;)) Fast en liten inköpstripp emellanåt är ju alltid trevligt. Ha det gott/Monne

Christina sa...

Jag har ju inte heller så långt till dessa förstklassiga plantskolor. Särskilt inte Horsabäck, när jag vistas söder om Halmstad på somrarna. På Horsabäck har jag varit en gång tidigare, men Växtia var ny för mig. Båda lika spännande var och en på sitt sätt.
Kram
Christina