onsdag 8 september 2010

Dahlior på Sofiero

Nu har det gått nästan en vecka sedan jag skrev ett inlägg. Jag har denna vecka haft fullt upp och knappt hunnit med något. Allt som jag borde göra (både inne och i trägården) bara högar sig runt mig. Jag fattar inte hur jag ska hinna med allt jag borde göra.

Ogräset växer överallt och jag hinner inte rensa utan rycker lite här och där när det ser alldeles bedrövligt ut. Jag har många växter ståendes ute i krukor som borde planteras. I flera rabatter finns växter som måste flyttas. Framförallt måste växter flyttas från stenpartiet, vissa växter där är på tok för stora för att få vara kvar. De ska flyttas till vanliga rabatter och så har jag några nya småttingar som måste få plats. Vissa av de nya växterna är mindre träd och jag måste ta mig tid och gräva bort lite mer gräsmatta. Suck, när ska jag hinna allt.

Jag hade tänkt att jag skulle ta några bilder på växter som blommar i min trädgård nu och göra ett inlägg om. Jag försäkte igår men då var det för sent och jag lyckades inte få några vettiga bilder på grund av ljuset. Idag gjorde jag ett nytt försök men det bara stormade så det blev suddiga bilder. Kanske har jag bättre tur med fotograferingen imorgon. Jag hoppas på tredje gången gillt.

Eftersom jag inte lyckats fota själv har jag i detta inlägg tagit med en liten kavalkad av bilder på olika dahlior som jag fotade på Sofiero för tio dagar sedan. Det var otroligt häftiga dahlior de hade. Jag har förmodligen inte lyckats göra dem rättvisa på mina bilder men jag hoppas att ni tycker de är fina ändå.

5 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Visst är de fina ... och du är inte ensam om att inte hinna!
:)

Alen Trädgård sa...

Ja du Kerstin man far runt som en skållad råtta ute i trädgården nu:) Vi försöker gräva upp och dela/flytta lite varje dag men nu är vi båda jätte förkylda så nu går allt i slow motion:) Vackra Dahliabilder. Ha det gott/Monne

Linda Lunda sa...

Åhh sicka läckra!!!!!!

Christina sa...

O, vilka fina dahlior! Mina ville sig inte alls i år. Någon blev helt uppäten, vet inte av vem, några kom inte upp alls och resten blev så där.
Ha det riktigt bra!
Kram
Christina

Maria Berg sa...

Det är underbart med Dalier! Det var den första blomman jag målade i akvarell, allt en liten favorit.
Dock blandsde jag ihop alla knölar i vintras så färgkombinatioen har varit stor i år, MB