torsdag 9 september 2010

Höstblomning

Idag kunde jag äntligen ta några kort på vad som blommar i min trädgård. När man går med en kamera insåg jag att det faktiskt var ganska mycket. Fortfarande är många dagliljor i farten, klematisarna blommar fortfarande, nävor, höstflox, liljor, rosor och mycket annat. Rosor var så mång och ett axplock av dem kommer i ett inlägg imorgon (tror jag i alla fall).

Det är härligt att september har varit så fin. Solen skiner varje dag, inte så varmt doick vilket gör att det är helt okej och jobba och fixa ute. Problemet är bara som jag skrev igår - tiden. Visserligen har det blåst rejält de sista dagarna men det gör inget eftersom det är hyfsat varma vindar som kommer. Jag njuter av hösten när den visar sig från denna sidan.

Nedan är några bilder från olika växter i min trädgård idag.

Bild 1 - Colchicum bivonae
Bild 2 - Hibiscus syriacus, frilandshibiskus
Bild 3 - Lilium candidum, madonnalilja
Bild 4 - Lilium lancifolium, tigerllilja
Bild 5 - Gentiana asclepiadea, knippgentiana
Bild 6 - Acer negundo 'Flamingo', asklönn (visserligen ingen blomning men häftiga blad i färgen)


2 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Hej Kerstin! Via Maria Berg hittade jag din blogg. Jag bor i Växjötrakten på deltid (ca 1 vecka/månad), så det är ju kul att ha blogg-kontakt med någon från Växjö.
Vi hörs och det vore kul att ses nå´n gång.
Kram Eva Linnea

Kerstin Alvesson sa...

Vad trevligt Eva Linnea, jag hoppas att du hör av dig när du är i Växjö och du kan väl komma förbi. Jag bor i Högstorp bakom affären. Ha det bra. // Kerstin