torsdag 23 september 2010

Höstdagjämning

Idag är det höstdagjämning och vi går mot kallare tider. Men först ska vi njuta av en underbar höst.

Jag tycker det är härligt att vandra omkring i skogen på hösten, framförallt en bokskog. Det känns som man går omkring på en enda stor madrass eftersom löv och mossa gör att det känns så mjukt. En dag som idag med solen skinande gör att det känns nästan magiskt. Solen kan man urskilja men ändå når den inte ner för bokarnas kronor är stora. Man går på en tjock lövmatta men små mossbeklädda stenar finns det lite här och där. Det enda jag kan säga är att det är vackert och jag njuter. Att det dessutom finns svamp är en riktig bonus. Under dagens runda plockade jag och dottern en del trattkantareller.

Det är verkligen ett sant höstnöje att plocka svamp. Det är så rogivande att gå runt och leta och sådan glädje när man hittar dem. Dagens svamprunde tog en timme men sedan kommer det jobbiga och det är detta med att rensa, suck. Dagens skörd tog två timmar att rensa men nu är det kart. Om det inte vore för rensningen så önskar jag att vi skulle hitta mycket mer svamp men denna trista sysselsättning, att rensa alltså, gör det okej att vi inte hittar mer än vi gör.

Hur som helst, att vandra runt i skogen på hösten och titta efter svamp är otroligt härligt. Det är ett riktigt bra sätt att varva ner på. Man får liksom ro i både kropp och själ.

Bild 1-3 - bilder från bokskogen
Bild 4 - visar dagens skörd, två brickor med trattkantareller (och ett par taggsvampar)
2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Håller med dig om att det är underbart att gå i skogen på hösten. Svamp gillar jag att plocka men som du gillar jag INTE att rensa så det överlåter jag till Göran:) Fina bilder från den ljuvliga bokskogen. Ha det gott/Monne

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Bokskogarna i Småland är urläckra! Som riktiga sagoskogar.
En skön helg önskar Eva Linnea