lördag 20 februari 2010

Trött på snön

Denna helg tror jag snön är det som är det vanligaste samtalsämnet. Tak ramlar ner och SMHI varnar för att det ska bli värre. Värre alltså om man inte vill ha snö och det vill inte jag. Jag är trött på det vita fluff som inte vill sluta trilla ner från himlen. Under de senaste dagarna har vi fått drygt 3 dm och det är mer än vi vill ha. Det finns ingen plats kvar att lägga snön på när man skottat och jag fasra den dag det är dags för snösmältning. Vart ska allt ta vägen.

Planen idag var att åka ner till Granngården här i Växjö eftersom det skulle vara pelargondag där idag. Men det blev inget av det. Jag såg grannen som försökte köra iväg på förmiddagen till jobbet men kom bara två meter, sedan var han fast. Efter mycket hjälp av grannar kunde han få tillbaka bilen och sedan ta bussen. Då bestämde jag mig för att undvika att köra idag. I stället var det att ägna en del av förmiddagen till snöskottning, suck.

Så här ser det ut hos mig nu. Som ni förstår är jag lite orolig för vad som händer när allt detta smälter.

På denna bilden ser ni dottern som tillsammans med grannpojken har bestigit snöhögen som plogbilen skapat. Den är nu närmare 3 meter hög. Vem kunde tro att det skulle finnas sådana "berg" här hos oss att bestiga.


Imorgon är det dags att köra till Ljungby. Det ska vara årsmöte i STASS och som kassör är det väl bäst att jag är där och försvarar räkenskaperna. Det ska säkert gå bra. Dessutom kommer Lasse Kedenius dit och pratar om danska trädgårdar. Jag hoppas verkligen att snön inte ska bli ett för stort problem utan att båda jag och de medlemmar som vill kan komma.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Ja där kommer ju inte brevbäraren fram det ser jag ju. Men du har varit duktig i ditt skottande.

Elinore sa...

Barnen har iallafall roligt med snöhögarna. Mina är ute nu fast det är mörkt och leker för fullt. Vi tycker inte det är fullt lika roligt att skotta däremot.
Jag hade planer på att komma i morgon men bilen mår inte så bra så jag vet inte om jag vågar. Synd att missa Kedenius....och er såklart:)

Sylvia sa...

Ja just, det räcker nu!
Kul, jag bloggade också om snön i morse!!
http://besys.blogspot.com/