lördag 27 februari 2010

Portlandrosor

Idag när snön rasar ner från taket och smälter fort får jag äntligen förhoppning om att våren snart kommer. Visserligen ska det bli kallt nästa vecka igen men den snösmältningen har satt igång och det känns bra. Jag tänkte fira detta med att visa två Portlandrosor.

Portlandrosor är rosor som remonterar men kräver en del omvårdnad. De ska odlas i en god jord och jag är inte säker på att jag ger mina tillräckligt men jag ska bättra mig.


Den första är 'Jacques Cartier'. Det är en härligt rosa ros som blommar mycket. Den är runt 1,5 meter hög och dofter ljuvligt. Helt klart en av mina favoriter (när jag tänker efter har jag nog ganska många favoriter, tycker jag säger det ofta om mina olika rosor).

Detta är 'Mme Boll' eller 'Comte de Chambord' som hon också kallas. Det är en en rosa ros som blir drygt metern hög. Hos mig trivs den bara sisådär men jag antar att det beror på att den inte fått tillräc´kligt med omvårdnad. Mitt fel alltså, jag ska bättra mig i år.

3 kommentarer:

Christina sa...

Härliga rosor!
Ja, snart är det vår, bara tre veckor kvar till Vårdagjämningen!
Krya på dig!
/Christina

Kerstin Alvesson sa...

Tack Christina jag försöker ta det lugnt och bli frisk. Vårdagjämningen hade jag inte tänkt på, det ger positiva vibbar.

Rosnettan sa...

Jag älskar portlandrosor! Jättefina bilder, tack Kerstin.